Ronde, volle rode wijn met veel rijp fruit, onderbouwd met soepele tannines. Heel betaalbaar voor een houtgerijpte wijn, gemaakt van ‘oude wijnstokken’
60-88 jaar oude stokken
Gerijpt in eiken vaten gedurende 8 maanden, waarbij de ‘bâtonnage’ techniek toegepast wordt om de wijn extra rijk te maken (bâtonnage = regelmatig oproeren van de gistdroesem)
Alcoholpercentage: 14,5%
Gastronomie: past heel goed bij grillades (gegrild speenvarken, gegrild rundsvlees, BBQ), tapas, gegrilde groenten, Jamon Ibérico, stoofpotjes, of gewoon als vlotte doordrinkwijn onder vrienden
Toekomst: Nu mooi op dronk, geen bewaarwijn (2024-2026)
Regio: Calatayud (90 km ten zuidwesten van Zaragoza in de provincie Aragon) – Spanje
De wijn krijgt mooie onderscheidingen:
Bekroond met een gouden medaille op het ‘Concours Mondial Brussel’ 2022
De Spaanse wijngids Guia Penin geeft de wijn een knappe score van 89/100(“spicy, balanced, dried herbs, jammy, toasty, tasty”)