• +32 (0)476 542 908

Wagner Stempel – Pinot Noir – VDP Gutswein

  • 2022
  • 15.75

Druivenras

  • 100% Pinot Noir / Spätburgunder

Omschrijving

  • Elegante, fijne rode ‘terroir’ wijn. Uitsluitend afkomstig van de bovenste/beste twee percelen van de ‘Siefersheimer Horn’ wijngaard. Het betreft een ‘Gutswein’ (een instap/basiswijn of ‘wijn van het wijngoed/Weingut’)
  • 100% Pinot Noir / Spätburgunder (Spätburgunder is de Duitse naam voor Pinot Noir)
  • 12 maanden gerijpt, deels in oude barriques, deels in traditionele ‘foeders’ (oude, grote eikenhouten vaten van 600L, gemaakt van Duitse eik)
  • Alcoholpercentage: 12,5%
  • Restsuiker: 0,1 g/L  ; Zuurgehalte:  4,7 g/L
  • Gastronomie: past uitstekend bij gerechten met paddenstoelen, varkensgebraad, gevogelte (kip, kalkoen), pluimwild (duif, fazant) en charcuterie (rillettes, patés). Omwille van zijn zachte tannines past de wijn ook heel goed bij een klassieke kaasschotel
  • Toekomst: nu reeds drinkklaar, maar kan gerust nog een paar jaar mee (tot 2029)
  • Regio: Siefersheim – Rheinhessen
  • Wijncritica Jancis Robinson geeft de wijn een mooie score van 16,5/20, met als commentaar: “Transparent crimson. Sweet and round and just slightly lolly but awfully appealing. Easy to love with only the merest suggestion of rusty nail on the end”
  • Wijncriticus James Suckling geeft de wijn een uitstekende mooie score van 93/100, met als lovend commentaar: “For an entry-level pinot noir this is a stunner, with a wonderful combination of red fruit and cassis aromas plus rooty complexity. Then the fine tannins on the medium-bodied palate build in an astonishing way for the category. What a silky finish. From two parcels in the Oberer Horn site. From organically grown grapes. Matured in used barriques”

Wagner Stempel – Grüner Silvaner – VDP Gutswein

  • 2023
  • 12.95

Druivenras

  • 100% Grüner Silvaner

Omschrijving

  • Frisse, fruitige, evenwichtige droge witte wijn met een minerale toets (afkomstig van de vulkanische porfierbodem). Het betreft een ‘Gutswein’ (een instap/basiswijn of ‘wijn van het wijngoed/Weingut’)
  • 100% Grüner Silvaner (Doorgaans wordt de naam Silvaner of Sylvaner gebruikt, maar in Duitsland is de officiële naam van dit druivenras Grüner Silvaner, omwille van de groene tinten van de druif)
  • Vinificatie hoofdzakelijk in inox cuves, beperkte élevage in traditionele Duitse ‘foeders’ (oude, grote eikenhouten vaten van 600L, gemaakt van Duitse eik)
  • Alcoholpercentage: 12%
  • Restsuiker: 3,8 g/L  ; Zuurgehalte:  5,9 g/L
  • Gastronomie: aanbevolen bij visgerechten in het algemeen (zoals kabeljauw, tarbot, tongrolletjes met mousseline- of witte wijnsaus, mosselen in witte wijn), maar in het bijzonder ook bij Noordzeegarnalen en vette vissoorten (zoals makreel, paling, forel, zalm), bij gevogelte, Aziatische gerechten, Sushi, Sashimi, asperges (à la Flamande of met gerookte zalm) en ‘choucroute garnie’. Kan zeker ook als aperifief gedronken worden
  • Toekomst: nu reeds drinkklaar, maar kan gerust nog een paar jaar mee (tot 2028)
  • Regio: Siefersheim – Rheinhessen
  • Wijncritica Jancis Robinson geeft de wijn een mooie score van 16,5/20, met als lovend commentaar: “Very pure-as-a-mountain-stream on the nose. Just cool and refreshing and reminiscent of water flowing over stones with more obvious fruit than a Chablis! Dry, clean, appetising finish”
  • Wijncriticus James Suckling geeft een topscore van 91/100, met als commentaar: “Wonderfully vivacious with stacks of fresh garden herb aromas. Juicy and supple on the barely medium-bodied palate, then a wave of apple freshness in the beautifully balanced finish. From organically grown grapes”

Wagner Stempel – Riesling ‘Neu Bamberg Rotliegend’

  • 2023
  • 22.90

Druivenras

  • 100% Riesling

Omschrijving

  • Frisse, elegante en minerale droge witte wijn, mooi in balans en met een lange afdronk. De naam verwijst naar de gemeentelijke appellatie ‘Neu Bamberg’. Het betreft een ‘VDP Aus Ersten Lagen’ wijn (vergelijkbaar met de Premier Cru Bourgogne classificatie), afkomstig van de beste Riesling percelen van Neu Bamberg
  • De wijn wordt op inox gevinifieerd
  • Alcoholpercentage: 13%
  • Gastronomie: aanbevolen bij visgerechten in het algemeen (zoals kabeljauw, tarbot, tongrolletjes met mousseline- of witte wijnsaus), maar in het bijzonder ook bij Noordzeegarnalen en vette vissoorten (zoals makreel, paling, forel, zalm), bij gevogelte (zoals Coq au Riesling), Aziatische gerechten, Sushi, Sashimi, asperges (à la Flamande of met gerookte zalm), ‘choucroute garnie’ en witschimmelkazen
  • Toekomst: nu reeds drinkklaar, maar kan gerust nog een paar jaar mee (tot 2034)
  • Regio: Neu Bamberg – Rheinhessen
  • Wijncritica Jancis Robinson geeft deze wijn een uitzonderlijke score van 17,5/20 met als begeleidend commentaar: “Stony, grainy, textured Riesling with real grunt and precision. Great impact and density with just the right fruit/acid balance”
  • Wijncriticus James Suckling geeft deze wijn eveneens een topscore van 96/100 met als commentaar: “A masterpiece of a village wine. Incredibly vital wild herb and rose hip aromas are married to wonderful richness and concentration on the medium-bodied palate. Such drive and yet so silky, this already caresses you in a way that’s hard to resist, but it is just beginning a long life. Then at the finish the herbal and stony character cascades over you. From organically grown grapes”

Cava M&M – Brut – Selección Especial

  • 2022
  • 10.90

Druivenras

  • 40% Macabeo
  • 30% Xarel-Lo
  • 30% Parellada

Omschrijving

  • Fijne, elegante, droge mousserende wijn gemaakt volgens de ‘méthode traditionnelle’ waarop ook Champagne wordt gevinifieerd (vroeger ook wel méthode Champenoise genoemd). Deze Cava is een millésimé met vermelding van het jaartal 2022. Deze aanduiding wil zeggen dat deze Cava uitsluitend is gemaakt van druiven van het oogstjaar/millésime 2022. Enkel in uitzonderlijke wijnjaren, zoals 2022 er zeker een was, beslist de familie ‘Marques de Monistrol’ (M&M) een millésimé te maken, die ze hun ‘Selección Especial’ noemen. Deze ‘speciale’ Cava is bovendien heel ‘schappelijk’ van prijs
  • 40% Macabeo, 30% Xarel-Lo en 30% Parellada (De 3 traditionele druivenrassen voor witte Cava)
  • Deze schuimwijn rijpt 15 maanden op gist (‘la mise sur lattes’). Veel langer dan het minimum van 9 maanden dat vereist is om het Cava label te mogen dragen. Een lange rijping op gist geeft meer structuur, body en complexiteit aan de wijn.
  • Alcoholpercentage: 11,5%
  • Gastronomie: als (feestelijk) aperitief of als begeleider van oesters, Sushi, voorgerechten op basis van zeevruchten, vis met citroen of mosterdsaus
  • Toekomst: de wijn werd gedegorgeerd in april 2023 en wordt dus best gedronken vóór april 2026
  • Regio: Geproduceerd in Sant Sadurni d’Anoia (de bakermat van de Cava productie) – Catalunya – Spanje
  • De wijn krijgt mooie scores:
    • Het gereputeerde Amerikaanse tijdschrift ‘Wine Enthusiast’ geeft een score van 92/100
    • James Suckling (Wine Spectator) geeft een score van 88/100, met als commentaar: “Sliced apples with touches of white pears, marzipan and stones. Pretty dry despite the tangy flavors on the palate, with bright acidity and a creamy mousse”

Strandveld Vineyards – Sauvignon Blanc – Pofadderbos

  • 2023
  • 15.35

Druivenras

  • 100% Sauvignon Blanc

Omschrijving

  • Frisse, tropisch-fruitige, droge witte wijn. Top Sauvignon Blanc uit Zuid-Afrika die de vergelijking met de top van witte Sancerre makkelijk kan doorstaan
  • Vinificatie in inox cuves, geen houtlagering. De wijn onderging gedurende 5 maanden een ‘élevage sur lies’ (opvoeding op gistdroesem), die de wijn extra smaak en structuur geeft
  • Alcoholpercentage: 13,5%
  • Gastronomie: past uitstekend bij zeevruchten, tartaar van rauwe vis, Sushi, Sashimi, een carpaccio van Sint-Jacobsvruchten, oesters met een milde vinaigrette, salades (bijv. een salade van krab en artisjokken), gegrilde of gebakken vis, maar ook bij vis met een beurre blanc saus, gestoomde forel, vegetarische gerechten, asperges en geitenkaas
  • Toekomst: nu reeds mooi op dronk, maar met bewaarpotentieel (tot 2029)
  • Regio: Elim – Cape Agulhas – Cape South Coast – Westkaap – Zuid-Afrika
  • De jaargang 2023 van deze wijn krijgt meerdere lovende recensies/scores:
    • De SAWi (South African Wine index) Fine Wine Guide geeft een ‘Platinum Metal’ score van 95+/100
    • Op de Londense International Wine & Spirits Competition 2024 (IWSC) onderscheiden met een score van 90/100, met als begeleidend commentaar: “Billowing aromas of gooseberry, green papaya, and granadilla with a hint of crushed seashell salinity. The palate reveals impressive weight and integrated acidity, showcasing remarkable complexity and an enduring finish”
    • De Franse wijngids ‘Gilbert & Gaillard’ geeft een ‘Double Gold’ score van 90/100
    • Master of Wine Tim Atkin geeft een score van 92/100

Strandveld Vineyards – The Navigator

  • 2019
  • 20.75

Druivenras

  • 70% Syrah
  • 26% Grenache
  • 4% Viognier

Omschrijving

  • Volle, complexe, houtgerijpte rode wijn met mooi versmolten tannins en een lange afdronk. Een leuk alternatief voor liefhebbers van rode wijnen uit de Rhône. De Strandveld Navigator is een eerbetoon aan Prins Hendrik de Zeevaarder (1394-1460), beschermheer en financier van de vroege Portugese ontdekkingsreizen
  • De wijn heeft 20 maanden gerijpt in eiken vaten, waarvan 35% in nieuwe Franse eik
  • Alcoholpercentage: 14%
  • Gastronomie: past uitstekend bij gegrild rood vlees, Osso Bucco, stoofpotjes van wild, lamsbout en lamskroon met mediterrane groenten/kruiden/ratatouille
  • Toekomst: nu reeds mooi op dronk, maar met bewaarpotentieel (tot 2029)
  • Regio: Elim – Cape Agulhas – Cape South Coast – Westkaap – Zuid-Afrika
  • De jaargang 2019 van deze topwijn wordt overladen met lovende recensies/scores:
    • Master of Wine Tim Atkin geeft een uitstekende score van 92/100
    • De Franse wijngids ‘Gilbert & Gaillard’ geeft een score van 90/100
    • Het Zuid-Afrikaanse wijnmagazine ‘Platter’s Guide 2022’ geeft een ‘outstanding’ 4 ½ Stars score van 93/100
    • Jancis Robinson geeft de wijn een mooie score van 17/20 en omschrijft de wijn als: “Mid crimson. Rather a haunting aroma. Lots of sweetness but interest too. Pepper and salt! Some layers and complexity. Long and very promising.

Frédéric Mabileau – Saint-Nicolas de Bourgueil AOP – Les Rouillères

  • 2020
  • 17.75

Druivenras

  • 100% Cabernet Franc

Omschrijving

  • Elegante, volfruitige, evenwichtige, sulfietarme, droge rode wijn met zachte tannines
  • 100% Cabernet Franc (= het vader-ras van de meer bekende Cabernet Sauvignon druif, die een kruising is van Cabernet Franc en Sauvignon Blanc)
  • 40 jaar oude stokken
  • 8 maanden gerijpt in inox cuves. Er wordt geen sulfiet gebruikt tijdens het vinificatie-proces. Enkel bij de botteling wordt een kleine hoeveelheid toegevoegd om de wijn te stabiliseren
  • Alcoholpercentage: 12,5%
  • Gastronomie: past goed bij gegrilde lamskoteletjes/kip/rosbief, gyros van lam, gegrilde groenten (asperges, artisjok), paprika/tomaat farci, pastagrechten (zoals penne all’arrabiata of pasta alla puttanesca met olijven en kappertjes), fijne charcuterie in het algemeen en (wild)paté en rillettes in het bijzonder, maar ook bij lokale kazen gemaakt van schapen- of geitenmelk (zoals Brossauthym, Couronne lochoise, Brebis du lochois, Sainte-Maure de Touraine en coeur de Touraine)
  • Toekomst: Nu en volgend jaar perfect op dronk (2025)
  • Regio: Saint-Nicolas de Bourgueil – Loire – Frankrijk

Milani 1985 – Sangiovese Primitivo – Puglia IGP

  • 2022
  • 7.75

Druivenras

  • 80% Sangiovese
  • 20% Primitivo

Omschrijving

  • Volfruitige, sappige, soepele rode wijn met zachte tannines. De frisheid van de Sangiovese druif wordt mooi gecompleteerd door het rijpe fruit van de Primitivo druif. Geproduceerd door het gerenommeerde wijnhuis ‘Angelo Rocca & Figli’, dat sinds 1936 wijnen maakt van uitstekende prijs-kwaliteit
  • Uitsluitend gevinifieerd in inox cuves
  • Alcoholpercentage: 13,5%
  • Gastronomie: past zeer goed bij ‘dagelijkse kost’, bij een BBQ, een sappige hamburger, Italiaanse gehaktballen in tomatensaus, pastagerechten en pizza’s (op basis van tomatensaus, zoals Lasagna, Spaghetti Bolognaise, Pizza Margarita / Quattro Stagioni, Prosciutto / Caprese / Pepperoni…)
  • Toekomst: nu mooi op dronk (2026)
  • Regio: Puglia – Italië
  • De Italiaanse wijncriticus Luca Maroni geeft de wijn een topscore van 94/100 in zijn jaarlijkse wijngids ‘Annuario dei Migliori Vini Italiani’, met als commentaar:“Milani 1985 delivers an energetic 2022 blend of Sangiovese and Primitivo, characterized by fresh cherry, plum, and vanilla accents that complement its supple mouthfeel. A crowd-pleasing red and unbeatable deal

Awatere River – Rosé

  • 2023
  • 16.30

Druivenras

  • 100% Pinot Noir

Omschrijving

  • Elegante rosé wijn met een mooie afdronk. Niet louter een terraswijn, deze karaktervolle, vineuze rosé past ook uitstekend bij allerlei gerechten
  • Rosé de pressurage, uitsluitend op inox gevinifieerd
  • Alcoholpercentage: 13%
  • Gastronomie: veelzijdige rosé wijn, niet louter een terraswijn, past ook uitstekend bij lichte visgerechten met citrus-frisse sauzen, gerechten op basis van zalm (zoals gebakken verse zalm met witte-wijn- of ‘beure blanc’-saus of een citroen-dille-honingdressing), krab, zeevruchten, pastagerechten (zoals Linguini met Sint-Jacobsvruchten of een Pasta Vongole), zomerse salades, maar ook bij fijne charcuterie, eendenborst met sinaasappel, vegetarische gerechten, pikante Oosterse keuken en paella
  • Toekomst: Nu perfect op dronk (maar kan nog 1 à 2 jaar verouderen tot 2026)
  • Regio: Awatere Valley – Marlborough – Nieuw-Zeeland
  • De wijn werd in Nieuw-Zeeland onderscheiden met diverse top-scores:
    • De wijngids ‘Michael Cooper’s Buyers Guide to New Zealand Wines 2023’ geeft de wijn een uitmuntende score van 96/100
    • De Nieuw-Zeelandse wijnwebsite ‘Wine Orbit’ geeft de wijn een ‘5 Star’ score van 93/100 (A wine of outstanding quality, showing varietal purity and exemplifying regional type)
    • Wijncriticus en Master Sommelier Cameron Douglas geeft een score van 91/100, met als begeleidend commentaar: “Aromas and flavours of strawberries and cherries, some red melon and rose qualities, a touch of lees spice and overall plush fresh and salivating qualities. Super fine tannins and acidity frame red fruit flavours, there’s a light satin texture with a crisp, just dry finish.”

Pierre Usseglio et Fils – Châteauneuf-du-Pape Blanc – “Première Pierre”

  • 2022
  • 39.95

Druivenras

  • 50% Clairette (Blanche)
  • 25% Grenache Blanc
  • 20% Clairette Rose
  • 5% Bourboulenc

Omschrijving

  • Volle, maar terzelfdertijd ook elegant frisse, droge witte wijn met een lange afdronk. Eleganter dan de meeste witte wijnen van deze warme regio. Van een van de onbetwiste topdomeinen van Chateauneuf-du-Pape, en bij uitbreiding van heel Frankrijk (‘Incontestablement l’un des meilleurs domaines de France’ dixit Jeb Dunnuck). Châteauneuf-Du-Pape is vooral beroemd om zijn rode wijn. Witte Châteauneuf-du-Pape is eerder zeldzaam, maar juist daarom ook heel gegeerd
  • 50% Clairette (Blanche) ; 25% Grenache Blanc ; 20% Clairette Rose (een mutatie van de Clairette Blanche) ; 5% Bourboulenc
  • Oude wijnstokken (tussen 35 en 75 jaar oud)
  • De wijn rijpt gedurende 1 jaar (75% in eiken vaten ; 20% in terracota amforen ; 5% in inox)
  • Alcoholpercentage: 14%
  • Gastronomie: deze feestelijke wijn past goed bij gegrilde gamba’s, langoustines/kreeft armoricaine, gerechten met crab (zoals gegrilde Kingcrab of gevulde Noordzeecrab), scampis/escargots in lookboter, allerlei visgerechten (gebakken tarbot, brandade van kabeljauw, rog met kappertjes en botersaus), tartare van zalm of tonijn, maar ook bij gevogelte in roomsaus
  • Toekomst: nu reeds op dronk, maar zal mooi op dronk blijven tot 2032
  • Regio: Chateauneuf-du-Pape – Zuidelijke Rhône – Frankrijk
  • Bekroond met mooie scores:
    • 16,5/20 (Jancis Robinson:“Whole-bunch-pressed. Tasted blind. Apple and pear notes on the nose. The palate is dense and has a nutty lime note as well – honey and apricots on the finish. Nice, fresh acidity gives this good energy and vibrancy”)
    • 93/100 (Jeb Dunnick: ”The 2022 Châteauneuf Du Pape Première Pierre Blanc has a gorgeous nose of spiced pears, honeysuckle, acacia flowers, and spice that carries to a medium to full-bodied, nicely textured, balanced, layered style on the palate. It brings plenty of richness while staying fresh and lively, with a terrific sense of minerality on the finish”)