• +32 (0)476 542 908

Mitravelas – ‘Red on Black’ – Nemea

  • 2018
  • 9.50

Druivenras

  • 100% Agiorgitiko

Omschrijving

  • Soepele, vol fruitige, vlot drinkende rode ‘Vin de plaisir’. Een wijn met veel Griekse zon in het glas
  • ‘Mitravelas’ is het oudste wijndomein (1913) van de gemeentelijke appellatie Nemea (gelegen in het Noord-oostelijk deel van de Peloponnesos)
  • 100% Agiorgitiko (om de appellatie ‘Nemea’ te mogen dragen, moet de wijn uitsluitend van de Agiorgitiko druif gemaakt zijn)
  • Deze wijn is enkel op inox gevinifieerd. Als dusdanig betreft het een modern gevinifieerde ‘Nemea’ wijn. Meer fruitgedreven dan de meer klassieke, krachtige, meer tanninerijke (hout gerijpte) Nemea wijnen
  • Alcoholpercentage: 14%
  • Gastronomie: past heel goed bij een zomerse BBQ, een sappige hamburger, Merguez worstjes, gegrilde lamskoteletjes, Moussaka en zuiderse/kruidige pastagerechten (zoals een Griekse pasta met Puttanescasaus en feta). Ook lekker licht gekoeld
  • Toekomst: geen bewaarwijn, een wijn om jong te drinken (2019-2020)
  • Regio: Nemea – Peloponnesos – Griekenland
  • Door het Britse wijnmagazine ‘Decanter’ (in 2014) verkozen als beste Griekse rode wijn onder de 15€

 

 

Dezzani – Nizza DOCG

  • 2016
  • 16.60

Druivenras

  • 100% Barbera

Omschrijving

  • Elegante, karaktervolle rode wijn met mooie fraîcheur en zachte tannines. Mooi Barbera getypeerd. De wijngaarden situeren zich in en nabij Nizza Monferrato
  • Nizza Monferrato is een klein en charmant stadje in het hart van het Barbera d’Asti wijngebied. Binnen de Barbera d’Asti regio, worden de lekkerste barbera’s geproduceerd in en rond Nizza Monferrato. Vandaar dat de wijnboeren van deze regio ijverden voor een nieuwe aparte, welafgebakende herkomstbenaming (D.O.C.G.), die 18 gemeenten beslaat rond Nizza Monferrato. Zo ontstond in juli 2016 ‘Nizza DOCG’ als nieuwste (74ste) DOCG-denominatie in Italië (DOCG of ‘Denominazione di Origine Controllata e Garantita’ is de allerhoogste kwaliteitsnorm in Italië). Voorheen droegen de Barbera wijnen uit de omgeving van Nizza Monferrato als naam Barbera d’Asti DOCG (Superiore)
  • Gerijpt in grote eiken vaten gedurende 18 maanden
  • Alcoholpercentage: 14,5%
  • Gastronomie: deze wijn past uitstekend bij gegrild rood vlees, stoofpotten, Osso Bucco, lamsvlees, wildgerechten, maar ook bij rijke pasta gerechten
  • Toekomst: nu reeds drink klaar. Dankzij de lange rijping op eiken hout kan deze wijn evenwel nog rustig een paar jaar bewaard worden (tot 2022)
  • Regio: Nizza Monferrato – Piëmonte
  • De wijn werd bekroond met een gouden medaille op de internationale Gilbert & Gaillard competitie 2018

 

Podere don Cataldo – Negroamaro Salento IGT

  • 2017
  • 7.75

Druivenras

  • 100% Negroamaro

Omschrijving

  • Fruitige, sappige, soepele rode wijn met zachte tannines
  • Vinificatie in inox cuves
  • Alcoholpercentage: 13,5%
  • Gastronomie: past prima bij gegrild rood vlees, lamsvlees, wildgerechten met fruit (zoals gebraden eend met frambozensaus, everzwijn met gestoofde peertjes, hindefilet met veenbessen), geroosterde eend, Oosterse (pikant) gekruide gerechten (zoals kip Tikka Masala, pikant rundsvlees, eendencurry), stoofpotjes, rijke pastagerechten (met vlees) en harde kazen
  • Toekomst: mooi op dronk (2019-2020)
  • Regio: Leverano – Salento – Puglia
  • Deze wijn krijgt verschillende onderscheidingen:
    • Een score van 90/100 in de Luca Maroni Gids ‘Annuario Dei Migliori Vini’ 2019
    • Een gouden medaille op de internationale Gilbert & Gaillard competitie 2018
    • Een gouden medaille op de ‘Berliner Wein Trophy competitie 2018’
    • Een ‘Crown’ award in de Italiaanse wijngids ‘Vini Buoni D’Italia’ 2017 (‘Crown/Corana’ = de hoogst erkenning die de gids voorbehoudt voor ‘wijnen van topkwaliteit)

Cava Masia Bou Brut Rosé

  • 10.35

Druivenras

  • 100% Trepat

Omschrijving

  • Frisse, mousserende rosé wijn, gemaakt volgens de ‘méthode traditionnelle’ waarop ook Champagne wordt gevinifieerd (vroeger ook wel méthode Champenoise genoemd). Zacht en rond van smaak met frisse aroma’s van aardbei en frambozen
  • 100% Trepat (Autochtoon Catalaans druivenras)
  • Deze Cava rijpt 12 maanden (‘la mise sur lattes’), iets langer dan het minimum van 9 maanden dat vereist is om het Cava label te mogen dragen (Ter vergelijking: voor een Champagne Brut Sans Année (BSA) is minimum 15 maanden ‘mise sur lattes’ vereist en voor een Champagne Millesimé is dat 36 maanden)
  • De ‘liqueur de dosage/expédition’ bevat 9g restsuiker (een ‘Brut’ Cava bevat niet meer dan 15g restsuiker)
  • Alcoholpercentage: 11,5%
  • Gastronomie: als zomers aperitief, ideaal voor feesten en recepties (serveertip: voeg een framboos toe in het glas) of als begeleider van voorgerechten op basis van vis (carpaccio van zalm, zalmquiche) en zeevruchten (garnalencocktail met cocktailsaus), desserts op basis van rood fruit (aardbeientaart)
  • Toekomst: nu drinken (best niet langer dan 1 jaar bewaren)
  • Regio: Catalunya – Spanje

 

 

 

Rondebosch – Chardonnay

  • 2018
  • 6.65

Druivenras

  • 100% Chardonnay

Omschrijving

  • Toegankelijke, fruitige droge witte wijn met een subtiele houttoets. Uitstekende prijs-kwaliteit. In Zuid-Afrika gelauwerd omwille van zijn uitstekende ‘prijs-kwaliteit‘ (Gold ‘Ultra Value Wine’ Award Winner)
  • Hoofdzakelijk gevinifieerd in inox, een deel van de wijn ondergaat een korte rijping op oude eikenhouten vaten
  • Alcoholpercentage: 13,5%
  • Gastronomie: perfect als aperitief/terraswijn, maar ook als begeleider van zomersalades en gegrilde/gebakken visgerechten
  • Toekomst: geen bewaarwijn, nu perfect op dronk
  • Regio: Worchester – Westkaap – Zuid-Afrika
  • De wijn werd onderscheiden met:
    • Een Gold Award op de Zuid-Afrikaanse ‘Vitis Vinefera Awards’ competitie 2018
    • Gold Award op de ‘Ultra Value Wine Challenge’ competitie 2018/19, een concours voorbehouden voor Zuid-Afrikaanse wijnen onder de 100 Rand (7€)

 

 

Domaine Sophie Cinier – Mâcon-Verzé AOC

  • 2017
  • 15.95

Druivenras

  • 100% Chardonnay

Omschrijving

  • Frisse, elegante droge witte wijn afkomstig van een piepklein domein in het zuiden van Bourgogne. De 3,5 ha wijngaarden situeren zich in en rond de gemeente Fuissé. De gepassioneerde wijnmaakster/oenologe Sophie Cinier maakt er schitterende, loepzuivere Chardonnay’s
  • Vinificatie op inox gedurende 9 maanden
  • Alcoholpercentage: 12%
  • Gastronomie: past heel goed bij schaal- en schelpdieren in het algemeen en mosselen in het bijzonder. Ook lekker bij tartaar van rauwe vis, Sushi, gegrilde of gebakken vis en bij kazen zoals een ‘fromage de chèvre AOC du Mâconnais’ of een ‘Vacherin Mont d’Or’. Ook lekker als aperitief
  • Toekomst: Geen bewaarwijn, wordt best gedronken voor eind 2020
  • Regio: Mâconnais – Bourgogne – Frankrijk
  • De gerenommeerde wijncitica Jancis Robinson is heel lovend over Sophie Cinier’s wijnen: ‘Sophie Cinier’s wines are consistently impressive and good value. The power of her wines has been carefully harnessed, the winemaking finely tuned, to retain their finesse and the individual character of each wine’

 

 

 

 

 

Domaine Sophie Cinier – Pouilly-Fuissé ‘Collection’ AOC

  • 2017
  • 29.65

Druivenras

  • 100% Chardonnay

Omschrijving

  • Volle, droge witte wijn afkomstig van een piepklein domein in het zuiden van Bourgogne. De 3,5 ha wijngaarden situeren zich in en rond de gemeente Fuissé. De gepassioneerde wijnmaakster/oenologe Sophie Cinier maakt er schitterende, Chardonnay’s. Zo ook volgens de gerenommeerde wijncitica wijncritica Jancis Robinson: Sophie Cinier’s wines are consistently impressive and good value. The power of her wines has been carefully harnessed, the winemaking finely tuned, to retain their finesse and the individual character of each wine’. Pouilly-Fuissé is DE top-appellatie van de Mâconnais
  • 55 jaar oude stokken
  • De wijn rijpt 12 maanden op oude (3-6) jaar oude- eikenhouten vaten
  • Alcoholpercentage: 13%
  • Gastronomie: ideaal bij visgratin, gegratineerde oesters/mosselen, Sint-Jacobsvruchten (gegratineerd in de schelp of gegrild), kreeft, visgerechten met roomsaus (rode poon, zeebaars, zalm, tarbot), gevogelte bereidingen met roomsaus.
  • Toekomst: Nu reeds mooi op dronk, heeft evenwel nog wat bewaarpotentieel (2022)
  • Regio: Mâconnais – Bourgogne – Frankrijk
  • Jancis Robinson geeft deze wijn een uitstekende score van 17/20: ‘Stony on the nose, but with ripe fruit that gives lovely stone-fruit concentration on the finish. Dry, chewy texture. Substantial and enjoyable’

La Spinosa – Chianti DOCG

  • 2016
  • 10.75

Druivenras

  • 80% Sangiovese
  • 15% Canaiolo
  • 5% Colorino

Omschrijving

  • Krachtige, biologisch geteelde – mooi Sangiovese getypeerde – betaalbare Chianti
  • DOCG wijn: Denominazione di Origine Controllata e Garantita → Allerhoogste kwaliteitsnorm in Italië
  • De wijn rijpt 18 maanden in de kelders van het domein vooraleer hij te koop wordt aangeboden (12 maanden deels op Franse eik, gevolgd door 6 maanden op fles)
  • Alcoholpercentage: 14%
  • Gastronomie: past uitstekend bij gegrild rood vlees (zoals een Bistecca alla Fiorentina), pastagerechten (met tomatensaus), pizza’s met vlees, lamsvlees, Ossobuco en stoofpotjes van rund of wild (gestoofd in rode wijn)
  • Toekomst: Nu en de komende jaren (2019-22) mooi op dronk
  • Regio: Barberino Val d’Elsa – Chianti – Toscane

 

Wagner Stempel – Merlot RESERVE

  • 2016
  • 27.50

Druivenras

  • 100% Merlot

Omschrijving

  • Ronde, rode ‘terroir’ wijn, weelderig van smaak, met zachte tannines en mooie elegante zuren in de afdronk. Uitsluitend afkomstig van een klein perceel van de ‘Siefersheim Höllberg’ wijngaard, dat zich volgens wijnmaker Daniel Wagner uitstekend leent voor de teelt van de Merlot druif. Een origineel alternatief voor liefhebbers van Pomerol wijnen. Deze wijn wordt enkel geproduceerd in topjaargangen
  • Gerijpt in voornamelijk nieuwe Franse eikenhouten ‘barriques’
  • Alcoholpercentage: 14%
  • Restsuiker: 0,6 g/L  ; Zuurgehalte:  4,8 g/L
  • Gastronomie: Een perfecte begeleider van rundsvlees (zoals een steak met champignonroomsaus/peperroomsaus of een tournedos ‘Rossini’ of een steak ‘Stroganoff’). Maar ook uitstekend bij pelswild (zoals hertenkalf of konijn met mosterd), bij lams of varkensgebraad en bij gevogelte gerechten (fazant, parelhoen, kalkoen, patrijs, wilde eend, duif) bereid in saus (zoals cognac/fine champagne saus, (wilde) champignonsaus of mosterdsaus)
  • Toekomst: een wijn waarvan men nu reeds volop kan genieten, maar met een uitstekend bewaarpotentieel (tot 2023)
  • Regio: Siefersheim – Rheinessen

 

‘La Croix Belle’ – Caringole Rosé – Pays d’Oc IGP

  • 2018
  • 7.90

Druivenras

  • 50% Grenache
  • 50% Syrah

Omschrijving

  • Fruitige, frisse rosé wijn. Vlotte, zomerse terraswijn
  • 15-20 jaar oude wijnstokken
  • Deze rosé wordt gevinifieerd in inox cuves. En is het resultaat van de combinatie van 2 vinificatie methodes (een blend van ‘rosé de saignée/macération’ en ‘rosé de pressurage’)
  • Alcoholpercentage: 13%
  • Gastronomie: Perfect als terraswijn of zomers aperitief, of als begeleider van een koud buffet, frisse mediterrane zomersalades (zoals een salade Niçoise of een Griekse salade), pikante gerechten en gegrilde kip
  • Toekomst: nu mooi op dronk, geen bewaarwijn
  • Regio: Côtes de Thongue – Languedoc

Château ‘Barbebelle’ – Cuvée Madeleine – Coteaux d’Aix en Provence AOC

  • 2018
  • 10.90

Druivenras

  • 50% Grenache
  • 30% Syrah
  • 20% Cinsault

Omschrijving

  • Elegante rosé wijn uit de Provence, de bakermat van rosé wijnen. Deze Cuvée Madeleine is het vlaggenschip van Château Barbebelle en genoemd naar de wijnmaakster en mede-eigenaares Madeleine Herbeau
  • Deze ‘rosé de pressurage’ wordt gevinifieerd in inox cuves
  • Alcoholpercentage: 13,5%
  • Gastronomie: perfect als zomers aperitief. Vanwege zijn ‘licht kruidig karakter’ past de wijn ook uitstekend bij diverse gerechten zoals: paëlla, paddenstoelenrisotto, bouillabaisse, een Griekse meze schotel, Spaanse tapas, Italiaanse antipasti en zomerse salades (zoals een salade Niçoise of een Griekse salade)
  • Toekomst: nu mooi op dronk, geen bewaarwijn
  • Regio: Aix-en-Provence – Provence – Frankrijk
  • Het gereputeerde Amerikaanse tijdschrift ‘Wine Enthusiast’ geeft de wijn een score van 87/100: ‘A smoothly textured rosé, this is ripe with tangy mandarin and lime flavors allied with ripe red-berry fruits. The classic blend of Grenache, Syrah and Cinsault gives pepper, some light structure and a fresh aftertaste’

Terrasses de Perret – Pinot Noir – Pays d’Oc IGP

  • 2017
  • 8.25

Druivenras

  • 100% Pinot Noir

Omschrijving

  • Toegankelijke, sappige, lichtvoetige rode wijn met zachte tannines. Verrassend lekker voor een Pinot Noir uit het warme Zuiden van Frankrijk. Pinot Noir gedijt immers best in een koel klimaat. De wijngaarden liggen evenwel in de hoger gelegen (en dus koelere) regio rond de Pic Saint Loup. Door de grote verschillen in temperatuur tussen dag en nacht, kunnen de druiven er trager rijpen dan in de rest van de Languedoc. Deze ‘zuiderse’ Pinot Noir is niet alleen verrassend fris en lekker, maar ook verrassend betaalbaar!
  • Uitsluitend gevinifieerd in inox cuves
  • Alcoholpercentage: 12,5%
  • Gastronomie: past uitstekend bij fijne charcuterie, bij een zomerse BBQ (in het bijzonder bij gegrilde kip en gegrilde zomergroenten), steak tartaar, carpaccio van rund of coeur de boeuf tomaten, kip aan ‘t spit,… Omwille van zijn zachte tannines past de wijn ook heel goed bij een klassieke kaasschotel. Door het laag alcoholpercentage ook geschikt om licht gekoeld te serveren op een zomers terras
  • Toekomst: Nu perfect op dronk
  • Regio: Assas (vlakbij Pic Saint Loup) – Languedoc – Frankrijk