• +32 (0)476 542 908

Weingut Herbert Zillinger – Vogelsang – Grüner Veltliner

  • 2016
  • 23.90

Druivenras

  • 100% Grüner Veltliner

Omschrijving

  • Karaktervolle, rijke, droge witte wijn. Mooie, uitgebalanceerde combinatie van mondvullend rijp fruit en limoen getinte zuren. Dit alles afgerond met een (voor Grüner Veltliner typische) krokante pepertoets in de afdronk. Zonder meer Oostenrijkse topklasse!
  • 100% Grüner Veltliner (De Grüner Veltliner is de nationale trots van de Oostenrijkse wijnbouw. Het is er het meest aangeplante witte druivenras)
  • Vinificatie op inox cuves
  • Alcoholpercentage: 13,5%
  • Gastronomie: De Grüner Veltliner druif combineert makkelijk met allerlei gerechten. Vandaar dat de druif zeer in trek is bij sommeliers. Elk zelf-respecterend restaurant heeft minstens één ‘Grüner Veltliner’ op de wijnkaart. Een ideale begeleider van kruidige Aziatische gerechten, visbereidingen in het algemeen (en met een romige saus in het bijzonder), tartaar van zalm (met Avocado), koude visschotel (bijvoorbeeld met zalm belle vue), asperges à la Flamande of met zalm, quiches (met asperges, met courgette of broccoli en gerookte zalm, enz.),…en volgens ‘Oostenrijkse’ sommeliers ook lekker bij een Wiener Schnitzel met aardappelsla
  • Toekomst: reeds mooi op dronk, maar met bewaarpotentieel (2024)
  • Regio: Weinviertel – Niederöstereich – Oostenrijk
  • De gerenomeerde Oostenrijkse wijngidsen ‘Falstaff ‘en ‘A la Carte’ bejubelen de deze topwijn met een score van resp. 92/100 (Falstaff) en 94/100 (A la Carte). Maar ook buiten Oostenrijk, wordt de wijn alom geprezen: Gault Millau geeft een score van 18,5/20. Jancis Robinson houdt het op 17/20 en omschrijft de wijn als: ‘Really quite rich on the palate, while being tense and exciting and finishing bone dry. A very pretty well-balanced wine with admirable energy. A persistent, lightly vegetal finish’

Barbeito – Madeira Collection – NR 3 – Reserve Malvasia (50cl)

  • 26.95

Druivenras

  • Blend van hoofdzakelijk Malvasia, aangevuld met Verdelho

Omschrijving

  • Zoete (met brandewijn) versterkte, dessertwijn afkomstig van het eiland Madeira. De zoetheid wordt ondersteund door mooie, levendige zuren. Madeirawijn is (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Portwijn) een van de meest onbekende/miskende wijnen ter wereld. Terwijl kenners de Madeirawijnen juist tot de beste, meest verfijnde ter wereld rekenen!
  • Blend van hoofdzakelijk Malvasia, aangevuld met Verdelho
  • De wijn werd gedurende 25 jaar ‘gemaderiseerd’ (oxidatief opgevoed) op Franse eikenhouten vaten, ook ‘Canteiros’ genoemd (‘oxidatieve opvoeding’ = tijdens de rijping na de gisting wordt zuurstofcontact toegelaten). Hierdoor krijgt de wijn een amberkleur en typische aroma’s van noten
  • Alcoholpercentage: 19%
  • Gastronomie: deze wijn combineert uitstekend met chocolade-cakes/desserts, crème brulée, petit fours, appelcake, foie-gras, en kazen (Blauwschimmelkaas, oude kaas, notenkaas). Ook heel lekker als digestief. Wordt best geschonken op 13°-16°
  • Toekomst: De wijn is drinkklaar maar kan – ongeopend – gerust nog 10 jaar bewaard worden (2028). Maar ook geopend en bewaard in de koelkast, blijft de wijn nog verschillende maanden lekker. Wordt best rechtopstaand bewaard
  • Regio: Madeira – Portugal

 

Laurent Miquel – Cabernet-Syrah – Pays d’Oc IGP

  • 2017
  • 7.25

Druivenras

  • 60% Cabernet Sauvignon
  • 40% Syrah

Omschrijving

  • Sappige, licht kruidige, vlot drinkende rode ‘Vin de plaisir’. Uitermate geschikt (als huiswijn) voor dagdagelijkse consumptie. Toegankelijk zowel qua smaak als prijs
  • 60% Cabernet Sauvignon ; 40% Syrah. De Cabernet Sauvignon geeft structuur, terwijl de Syrah finesse en een zuiderse toets toevoegt
  • 20% van de wijn heeft 6 maanden gerijpt in eikenhouten vaten
  • Alcoholpercentage: 14%
  • Gastronomie: allround inzetbare doorschenk- en huiswijn, past o.a. heel goed een zomerse BBQ, gegrilde steak, lamsvlees en gekruide kip
  • Toekomst: geen bewaarwijn. Nu perfect op dronk
  • Regio: Saint-Chinian – Languedoc – Frankrijk

 

Alvi’s Drift – Signature Chardonnay

  • 2017
  • 7.95

Druivenras

  • 100% Chardonnay

Omschrijving

  • Toegankelijke, droge witte wijn met een subtiele houttoets. Uitstekende prijs-kwaliteit
  • Wijn rijpt 10 maanden in oude Franse eiken vaten
  • Alcoholpercentage: 13,5%
  • Gastronomie: perfect als aperitief of als begeleider van allerlei visgerechten (gerookt, gepocheerd, gegrild of gebakken, met een saus, pastagerechten met vis), kip en kalkoen (vol-au-vent, salade met kip en avocado), varkenslapjes, quiches of vegetarische gerechten, romige kazen
  • Toekomst: nu reeds mooi op dronk, maar kan gerust nog een jaar ouderen (tot 2020)
  • Regio: Worchester – Westkaap – Zuid-Afrika
  • De wijn werd onderscheiden met:
    • Een Gold Award op de Zuid-Afrikaanse ‘Vitis Vinefera Awards’ competitie 2017
    • Gold Award op de ‘Gold Wine Awards’ competitie 2017, een concours voorbehouden voor Zuid-Afrikaanse wijnen onder de 100 Rand (7€)

 

Davide Blanc – IGP Pays d’Oc

  • 2018
  • 6.90

Druivenras

  • 65% Sauvignon Blanc
  • 20% Chardonnay
  • 15% Colombard

Omschrijving

  • Fris fruitige, vlot drinkende, droge witte wijn. Mooie dorstlessende afdronk boordevol citrus/pompelmoes
  • Vinificatie in inox cuves, geen houtlagering
  • Alcoholpercentage: 12%
  • Gastronomie: ideaal als aperitief, maar ook als begeleider van zeevruchten, gegrilde vis, gerookte zalm en lichte, frisse salades (zoals bijvoorbeeld een salade met geitenkaas en appel, salade met zalm, avocado en pompelmoes, Griekse salade met feta , enz.)
  • Toekomst: geen bewaarwijn. Nu en de komende 2 jaar (2019-21) mooi op dronk
  • Regio: Languedoc – Frankrijk

 

Davide Rosé – IGP Pays d’Oc

  • 2017
  • 6.90

Druivenras

  • 45% Grenache Noir
  • 40% Syrah
  • 15% Chardonnay

Omschrijving

  • Fris fruitige, vlot drinkende, rosé wijn
  • Deze ‘rosé de pressurage’ wordt gevinifieerd in inox cuves
  • Alcoholpercentage: 12,5%
  • Gastronomie: Perfect als zomer-aperitief, of als begeleider van charcuterie, een koud buffet, frisse mediterrane zomersalades (zoals een salade Niçoise of een Griekse salade), pikante gerechten, Baskische kip, lichte visgerechten en BBQ
  • Toekomst: geen bewaarwijn. Nu en het komende jaar (2019-20) mooi op dronk
  • Regio: Languedoc – Frankrijk

 

Tenuta Sant’Antonio – Nanfré – Valpolicella DOC

  • 2017
  • 12.60

Druivenras

  • 70% Corvina
  • 30% Rondinella

Omschrijving

  • Elegante rode wijn met zachte tannines en fijne zuren. Modern gevinifieerde, lichtvoetige Valpolicella met veel finesse. De originele, herbruikbare glazen vino-lok sluiting accentueert dat het een nieuwe, verfrissende stijl Valpolicella betreft (Wijnmaker Paolo Castagnedi ging voor de vinificatie van deze wijn ten rade bij zijn Oostenrijkse wijnvriend Herbert Zillinger, een specialist in het maken van elegante, licht gestructureerde wijnen boordevol fris fruit)
  • Uitsluitend op inox gevinifieerd
  • Alcoholpercentage: 12,5%
  • Gastronomie: past uitstekend bij fijne charcuterie, pasta, pizza’s, steak tartaar, rundscarpaccio, kalfs/kalkoen-lapjes. Omwille van zijn zachte tannines past de wijn ook heel goed bij een klassieke kaasschotel
  • Toekomst: Nu perfect op dronk (kan nog 1 à 2 jaar verouderen tot 2020, maar ons advies is de wijn nu te drinken)
  • Regio: Valpolicella – Veneto – Italië

Inspiration By Chloé Rouge Réserve – Pays d’Hérault IGP

  • 2017
  • 7.25

Druivenras

  • Blend van Grenache, Carignan en Syrah

Omschrijving

  • Soepele, vol fruitige, vlot drinkende rode wijn met een aangename eiken houttoets. Uitermate geschikt (als huiswijn) voor dagdagelijkse consumptie. Toegankelijk zowel qua smaak als prijs
  • De wijn rijpt 12 maanden in inox vaten. Door toevoeging van eiken houtstaven verkrijgt de wijn een subtiele houttoets
  • Alcoholpercentage: 13%
  • Gastronomie: allround inzetbare doorschenk- en huiswijn, past (zoals het etiket aangeeft) heel goed bij rundsvlees, maar ook bij een klassieke BBQ, gehakt, stoofschotels (zoals rundsstoverij) en kruidige pastagerechten
  • Toekomst: geen bewaarwijn. Nu perfect op dronk
  • Regio: Saint-Saturnin-de-Lucian – Hérault – Languedoc – Frankrijk

 

 

Entre-Deux-Monts – Wiscoutre Rosé

  • 16.65

Druivenras

  • 60% Chardonnay
  • 30% Kerner
  • 10% Pinot Noir

Omschrijving

  • Frisse, fruitige mousserende rosé wijn gemaakt volgens de ‘méthode traditionnelle’ waarop ook Champagne wordt gevinifieerd (vroeger ook wel méthode Champenoise genoemd). Deze schuimwijn wordt geproduceerd door het West-Vlaamse domein ‘Entre-Deux-Monts’. Entre-Deux-Monts betekent letterlijk ‘tussen twee bergen’ en verwijst naar de ligging van het wijndomein tussen de Rodeberg en de Zwarteberg, in het dorp Westouter (een deelgemeente van de gemeente Heuvelland), vlakbij de Noord-Franse grens. De naam ‘Wiscoutre’ verwijst naar de oude Frankische benaming van het dorp Westouter
  • Deze schuimwijn rijpt 20 maanden op fles (‘la mise sur lattes’)
  • Alcoholpercentage: 12,5%
  • Gastronomie: als aperitief of als of als begeleider van desserts op basis van rood fruit (Petits fours met rode vruchten, aardbeientaart, sorbets)
  • Toekomst: de wijn werd gemaakt van de oogst van 2016 en gedegorgeerd/gebottled juli 2018. Wordt dus best gedronken vóór juli 2021
  • Regio: Westouter – Heuvelland – België
  • Bekroond met een gouden medaille op het concours ‘beste Belgische wijn van het jaar 2018’ georganiseerd door de Vereniging Vlaamse Sommeliers

 

‘Weingut Ernst’ – Blaufränkisch ‘Deutschkreutz’

  • 2017
  • 11.75

Druivenras

  • 100% Blaufränkisch

Omschrijving

  • Elegante, volfruitige rode wijn met veel finesse en zachte tannines. De naam verwijst naar de gemeentelijke appellatie ‘Deutschkreutz’.
  • 100% Blaufränkisch (is na Zweigelt het tweede belangrijkste druivenras van Oostenrijk)
  • 35 jaar oude wijnstokken
  • Deels gerijpt in oude eikenhouten vaten
  • Alcoholpercentage: 13,5%
  • Gastronomie: ideaal bij fijne charcuterie, kruidige pastagerechten, pizza’s, bloedworst met appel/rode kool, ‘Hete Bliksem’ (ovenschotel met gehakt, aardappelpuree en appelmoes), Gehakt Parmentier, oosterse wok-gerechten
  • Toekomst: geen bewaarwijn, een wijn om jong te drinken (2019-2021)
  • Regio: Deutschkreutz – Burgenland – Oostenrijk (tegen de grens met Hongarije)
  • De wijn kreeg van de gerenomeerde Oostenrijkse wijngids Falstaff een uitstekende score van 90/100

Le Clos Du Caillou – AOC Côtes Du Rhône – ‘Le Caillou’

  • 2018
  • 13.95

Druivenras

  • 90% Grenache
  • de overige 10% is een blend van Syrah, Mourvèdre en Counoise

Omschrijving

  • Toegankelijke, elegante, bio-gecertificeerde rode Côte-Du-Rhône. De wijngaarden waarvan deze wijn afkomstig is, grenzen letterlijk aan die van Châteauneuf-du-Pape (ongeveer 9 hectare van het wijndomein ligt trouwens binnen de appellatie Châteauneuf-du-Pape)
  • 90% Grenache ; de overige 10% is een blend van Syrah, Mourvèdre en Counoise
  • 60 jaar oude wijnstokken
  • 2 maanden gerijpt, deels in betonnen cuves, deels in grote eikenhouten vaten
  • Alcoholpercentage: 14%
  • Gastronomie: past heel goed bij grillades (BBQ), zuiderse kruidige gerechten (zoals: tomate farcie of paprika/courgette gevuld met gehakt), gegrilde/geroosterde groenten (bijv. lamskoteletjes met gegrilde groene asperges), kip aan ’t spit, en charcuterie. Kan ook licht gekoeld geschonken worden
  • Toekomst: Nu reeds mooi op dronk, maar heeft nog wat potentieel om te verouderen (tot eind 2021)
  • Regio: Courthézon – Zuidelijke-Rhône