• +32 (0)476 542 908

Villa Dria – Terre de Feu – Côtes de Gascogne IGP

  • 2019
  • 8.50

Druivenras

  • 50% Chardonnay
  • 50% Gros Manseng

Omschrijving

  • Evenwichtige, vlot drinkende, droge witte wijn. Geproduceerd door de gedreven wijnbouwer Jean-Pierre Drieux (‘Dria’ is een verbastering van ‘Drieux’). Qua prijs-kwaliteitsverhouding is deze wijn zonder meer een absolute topper!
  • De zachte, ronde textuur van de Chardonnay combineert heel mooi met de exotische frisheid en levendigheid van de Gros Manseng
  • Vinificatie in inox cuves, geen houtlagering
  • Alcoholpercentage: 12%
  • Gastronomie: ideaal als aperitief/terraswijn, maar ook als begeleider van zeevruchten, diverse visgerechten (gegrild, gebakken, met of zonder saus) en frisse salades (zoals bijvoorbeeld een appelsalade met kip of ham, mangosalade met garnalen, aardappelsalade met kip en mango, enz.)
  • Toekomst: geen bewaarwijn. Nu en de komende 2 jaar (2020-23) mooi op dronk
  • Regio: Frankrijk – Sud Ouest (Zuid-West) – Côtes de Gascogne

 

 

Villa Dria – Fleur des Fées – Côtes de Gascogne IGP

  • 2019
  • 7.75

Druivenras

  • 50% Merlot
  • 50% Cabernet Franc

Omschrijving

  • Fruitige, frisse rosé wijn met een puntje restsuiker. Vlotte, zomerse terraswijn. Geproduceerd door de gedreven wijnbouwer Jean-Pierre Drieux (‘Dria’ is een verbastering van ‘Drieux’)
  • Vinificatie in inox cuves, geen houtlagering
  • Alcoholpercentage: 11,5%
  • Gastronomie: Perfect als zomer-aperitief, of als begeleider van charcuterie, een koud buffet, een pizza Margherita (met basilicum en mozzarella), pikante (Oosterse) gerechten, frisse mediterrane zomersalades (zoals een salade Niçoise of een Griekse salade) en tartaar van zalm
  • Toekomst: nu mooi op dronk, geen bewaarwijn
  • Regio: Frankrijk – Sud Ouest (Zuid-West) – Côtes de Gascogne

 

Domaine Charles Audoin – Bourgogne Rouge AOC

  • 2018
  • 19.50

Druivenras

  • 100% Pinot Noir

Omschrijving

  • Elegante, fruitige rode wijn met mooie fraîcheur en zachte taninnes. Schoolvoorbeeld van een lekker toegankelijke, ‘op finesse’ gevinifieerde rode Bourgogne. Een AOC Bourgogne kan in principe gemaakt zijn van druiven afkomstig uit de brede Bourgogne regio. Deze wijn evenwel, is uitsluitend gemaakt van druiven die geteeld zijn binnen de gemeentelijk appellatie Marsannay-La-Côte. Als dusdanig hebben we hier te maken met een Bourgogne van ‘Village’ niveau aan de meer betaalbare prijs van een generieke appellatie
  • 12 maanden gerijpt op oude eikenhouten vaten
  • Alcoholpercentage: 12,5%
  • Gastronomie: veelzijdige wijn, past uitstekend bij een fondue bourguinonne, een steak tartaar, balletjes in tomatensaus, charcuterie (rillettes, patés, saucisson), kip (aan’t spit, coq au vin), kalfsescalope (schnitzel of Saltimbocca), gegrilde tonijn/zalm, quiche, pizza, pasta (met champignons of al pomodoro). Omwille van zijn zachte, fijne tannines past deze wijn ook heel goed bij een kaasschotel en witschimmelkazen in het bijzonder
  • Toekomst: Nu perfect op dronk (tot 2023)
  • Regio: Marsannay-La-Côte – Côte De Nuits – Bourgogne – Frankrijk
  • Wijncitica Jancis Robinson omschrijft de wijn als: ‘Youthful red and blue fruit with some spiciness. Light tannins and fresh acidity, with a core of ripe fruit. A straightforward and bright Pinot. An excellent example of the house style of Domaine Audoin’

Château Beauvillage – Cru Bourgeois Médoc

  • 2015
  • 13.90

Druivenras

  • 55% Merlot
  • 45% Cabernet Sauvignon

Omschrijving

  • Elegante, evenwichtige rode Bordeaux met mooi versmolten, zachte tannines. Een ‘Cru Bourgeois’ die zonder meer top is qua prijs-kwaliteit verhouding
  • 35 jaar oude stokken
  • 12 maanden gerijpt op Franse eikenhouten vaten (mix van nieuwe en 1 jaar oude eiken vaten)
  • Alcoholpercentage: 13%
  • Gastronomie: past uitstekend bij gegrild rundsvlees en rundsvlees in saus (zoals Steak met Médoc saus met eekhoorntjesbrood of een entrecôte à la Bordelaise), bij gevogelte (fazant, parelhoen, kalkoen, patrijs) bereid in saus (zoals cognac/fine champagne saus, champignonsaus of mosterdsaus), bij fijn wild zoals ree of hertenkalf. Maar ook bij witschimmelkazen
  • Toekomst: drinken tussen 2020 en 2024
  • Regio: Médoc – Bordeaux
  • Wijncriticus Neal Martin (Vinous 2018) geeft deze wijn een uitstekende score van 90/100 met als lovende commentaar: The 2015 Beauvillage has a clean and well defined bouquet with graphite-tinged black fruit, a dab of blueberry. The palate is medium-bodied with chewy tannin, bright redcurrant and cranberry notes with a nicely structured, classically styled finish that is Medoc through and through. Very fine’. 
  • De wijn werd tevens onderscheiden met een Médaille d’Or op het ‘Concours Général Agricole de Paris 2018’

Domaine Sophie Cinier – Mâcon-Villages AOC – « Le Clos »

  • 2018
  • 13.90

Druivenras

  • 100% Chardonnay

Omschrijving

  • Frisse, elegante droge witte wijn afkomstig van een piepklein domein in het zuiden van Bourgogne. De 3,5 ha wijngaarden situeren zich in en rond de gemeente Fuissé. De gepassioneerde wijnmaakster/oenologe Sophie Cinier maakt er schitterende, loepzuivere Chardonnay’s.
  • Deze wijn is nieuw binnen Sophie’s assortiment, afkomstig van een recent aangekocht perceel in de nabijgelegen gemeente Solutré-Pouilly. Het perceel luistert naar de naam “Le Clos” (een verwijzing naar het feit dat het een ommuurd perceel betreft)
  • Vinificatie op inox gedurende 9 maanden
  • Alcoholpercentage: 11,5%
  • Gastronomie: past heel goed bij schaal- en schelpdieren in het algemeen en mosselen in het bijzonder. Ook lekker bij tartaar van rauwe vis, Sushi, gegrilde of gebakken vis en bij kazen zoals een ‘fromage de chèvre AOC du Mâconnais’ of een ‘Vacherin Mont d’Or’. Ook lekker als aperitief
  • Toekomst: Geen bewaarwijn, wordt best gedronken voor eind 2021
  • Regio: Mâconnais – Bourgogne – Frankrijk
  • De gerenommeerde wijncitica Jancis Robinson is heel lovend over Sophie Cinier’s wijnen: ‘Sophie Cinier’s wines are consistently impressive and good value. The power of her wines has been carefully harnessed, the winemaking finely tuned, to retain their finesse and the individual character of each wine’. Deze wijn in het bijzonder wordt omschreven als: ‘From a new parcel. Offers an attractive mix of flint, cream and peach’

Château ‘Moulin Caresse’ – AOC Bergerac Rouge – ‘Magie d’Automne’

  • 2016
  • 9.75

Druivenras

  • 75% Merlot
  • 15% Malbec
  • 5% Cabernet Sauvignon
  • 5% Cabernet Franc

Omschrijving

  • Evenwichtige rode wijn, met mooie rijpe tannines uit de Bergerac streek. Deze wijnregio grenst aan de Bordeaux/Libournais regio. De naam ‘Magie d’Automne’ verwijst overigens naar het tijdstip van de oogst. Een wijn die uitzonderlijk veel kwaliteit geeft voor zijn prijs
  • Klassieke Bordeaux blend : 75% Merlot; 15% Malbec, 5% Cabernet Sauvignon en 5% Cabernet Franc
  • 12 maanden gerijpt (80% in eikenhouten 1 en 2 jaar oude vaten ; 20% in grote houten cuves)
  • Alcoholpercentage: 14,5%
  • Gastronomie: een ideale begeleider van (op de barbecue) gegrild rood rundsvlees (‘Dunne Lende’, ‘Côte à l’Os’, ‘Angus Beef’, ‘Entrecôte’), lamskroon/filet en eend (Confit de Canard)
  • Toekomst: nu reeds mooi op dronk, maar heeft nog een paar jaar te goed (tot 2023)
  • Regio: Pays de Bergerac, appellatie grenzend aan Bordeaux
  • Bekroond met een gouden medaille op het ‘Concours de Bergerac Millésime 2016’

Château ‘Moulin Caresse’ – AOC Montravel Sec – ‘Magie d’Automne’

  • 2018
  • 9.75

Druivenras

  • 80% Sauvignon Blanc
  • 20% Sauvignon Gris

Omschrijving

  • Ronde, droge witte wijn. De naam ‘Magie d’Automne’ verwijst naar het tijdstip van de oogst
  • 80% Sauvignon Blanc ; 20% Sauvignon Gris
  • Gedurende 10 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten (waarvan 25% nieuwe eik)
  • De in de wijn aanwezige wijnsteenkristallen zijn smaakloos en geenszins schadelijk. Ze zijn al zeker geen teken van gebrek aan kwaliteit – juist integendeel. De kristallen ontstaan door een natuurlijke reactie van wijnsteenzuur (dat van nature in de druif aanwezig is) en calcium uit de bodem. Hoe rijper de druiven zijn, des te groter is het aandeel aan wijnzuren. Hoe langer de druiven aan de stok hangen, des te meer mineralen kunnen er uit de bodem opgenomen worden. Wijnsteenkristallen worden ook wel de edelstenen van de wijn genoemd
  • Alcoholpercentage: 13,5%
  • Gastronomie: veelzijdig inzetbare maaltijdwijn: bij gerookte vis, bij garnaal/kaaskroketten, mosselen in witte wijn, gegrilde zeevruchten (kreeft met kruidenboter, langoustines, gamba’s, mosselen, op de BBQ of onder de gril), gebakken Sint-jacobsvruchten, gegratineerd vispannetje, gegratineerde oesters/mosselen, visgerechten in roomsaus (zoals bijv. paling in de room), gevogelte bereidingen met roomsaus (kip archiduc, vol-au-vent), kalfsblanquette
  • Toekomst: Nu perfect op dronk, maar zal mooi op dronk blijven tot 2021
  • Regio: Montravel (Pays de Bergerac), appellatie grenzend aan Bordeaux

 

 

Château Pierre-Bise – Anjou – Le Haut De La Garde

  • 2017
  • 14.95

Druivenras

  • 100% Chenin Blanc

Omschrijving

  • Gastronomische, volle, krachtige witte wijn. Mooie balans tussen rijp fruit en frisse zuren. De percelen van ‘Le Haut De La Garde’ situeren zich tegenover de, in de Loire gerenomeerde, wijngaarden ‘La Roche aux Moines’ en ‘La Coulée Serrant’
  • 25 jaar oude wijnstokken
  • Vinificatie in inox cuves
  • Alcoholpercentage: 14%
  • Gastronomie: deze maaltijdwijn past uitstekend bij rijke gevogelte gerechten (kip, kalkoen, fazant, eend) in roomsaus (bijv. champignon roomsaus), paling in de room, Kreeft (à l’armoricaine of gegratineerd), een marbré/terrine van kalfslende en eendenlever, een toast champignon, alsook bij krachtige kazen
  • Toekomst: Nu en de komende jaren perfect op dronk (2019-2021)
  • Regio: Anjou – Loire
  • Opgenomen in de Nederlandse wijngids ‘De 400 beste wijnen onder 25€’ (Na blind tasting van 2211 wijnen door de 3 Master of Wine die Nederland rijk is). Met een absolute topscore van 9,5/10 behoort de wijn tot de top 5 van de gids. De wijn wordt omschreven als : ‘een wijn met veelbelovende rijpe aroma’s van coxappel, reine-claude pruim en honingraat. De charme van deze Chenin schuilt echter ook in zijn levendige smaak met impressies van rijpe perzik, acaciahoning en verveine thee. Gezien zijn ‘Grand Cru’ kaliber’ zal deze wijn ook elke Bourgogne-liefhebber charmeren en ook aan tafel veel kanten uit kunnen’

Domaine Sophie Cinier – Pouilly-Fuissé AOC – ‘Vers Crâs’

  • 2017
  • 34.50

Druivenras

  • 100% Chardonnay

Omschrijving

  • Volle, droge witte wijn afkomstig van een piepklein domein in het zuiden van Bourgogne. De 3,5 ha wijngaarden situeren zich in en rond de gemeente Fuissé. De gepassioneerde wijnmaakster/oenologe Sophie Cinier maakt er schitterende, Chardonnay’s. Deze wijn is uitsluitend afkomstig van een van de beste, meest gereputeerde lieu-dits van de Pouilly-Fuissé appellatie: ‘Vers Crâs’
  • 65 jaar oude stokken
  • De wijn rijpt 24 maanden op eikenhout (80% op (3-6) jaar oude vaten en 20% op nieuwe eik)
  • Alcoholpercentage: 13%
  • Gastronomie: ideaal bij visgratin, gegratineerde oesters/mosselen, Sint-Jacobsvruchten (gegratineerd in de schelp of gegrild), kreeft, visgerechten met roomsaus (rode poon, zeebaars, zalm, tarbot), gevogelte bereidingen met roomsaus. Of gewoon om van te genieten…
  • Toekomst: Nu reeds mooi op dronk, maar heeft nog veel bewaarpotentieel (2020-2030)
  • Regio: Mâconnais – Bourgogne – Frankrijk
  • Jancis Robinson geeft deze wijn een uitstekende score van 17+/20: ‘Very modern and crowd-pleasing, yet with excellent savoury sensibility too. White peach, crème pâtissière and baking-spice nose, with an equally creamy palate. Good acidity carries this through to its long finish. Moreish. Hedonistic’

 

Entre-Deux-Monts – Wiscoutre – Magnum (1,5 L)

  • 36.50

Druivenras

  • 80% Chardonnay
  • 20% Kerner

Omschrijving

  • Frisse, fruitige mousserende wijn gemaakt volgens de ‘méthode traditionnelle’ waarop ook Champagne wordt gevinifieerd (vroeger ook wel méthode Champenoise genoemd). Deze schuimwijn wordt geproduceerd door het West-Vlaamse domein ‘Entre-Deux-Monts’. Entre-Deux-Monts betekent letterlijk ‘tussen twee bergen’ en verwijst naar de ligging van het wijndomein tussen de Rodeberg en de Zwarteberg, in het dorp Westouter (een deelgemeente van de gemeente Heuvelland), vlakbij de Noord-Franse grens. De naam ‘Wiscoutre’ verwijst naar de oudfranse benaming van het dorp Westouter
  • Blend van 80% Chardonnay (deels gerijpt op Franse eik) en  20% Kerner (Kerner is een witte druivensoort. Het is een kruising van de rode Trollinger- en witte Riesling-druif. Kerner vind je vooral terug in Duitsland, met name in gebieden als Pfalz, Rheinhessen en Württemberg, maar gedijt ook heel goed in Alto-Adige/Südtirol – Italië)
  • Deze schuimwijn rijpt 15 maanden op fles (‘la mise sur lattes’)
  • Alcoholpercentage: 12,5%
  • Gastronomie: als aperitief of als begeleider van schaaldieren en zeevruchten
  • Toekomst: de wijn werd gemaakt van de oogst van 2018 en gedegorgeerd/gebottled maart/april 2020. Wordt dus best gedronken vóór april 2023
  • Regio: Westouter – Heuvelland – België

diBeradino – Volo – Pecorino Terre di Chieti IGT

  • 2019
  • 11.30

Druivenras

  • 100% Pecorino

Omschrijving

  • Fruitige, sappige witte BIO wijn. De naam ‘volo’ betekent ‘vlucht’ en verwijst naar de vliegende vogel op het etiket
  • 100% Pecorino, een autochtoon Abruzzees druivenras (Niet te verwarren met de Italiaanse schapenkaas met dezelfde naam. De Pecorino druif wordt ook wel “Schapendruif” genoemd. De Pecorino dankt haar naam aan de schapen van Italiaanse boeren, die de druif als lekkernij beschouwden -> ‘Pecora’ staat voor schapen in het Italiaans).
  • Geen houtlagering
  • Alcoholpercentage: 13,5%
  • Gastronomie: aanbevolen bij risotto met paddenstoelen, schaaldieren, zalm, pasta met zeevruchten/scampi, gestoomde of gepocheerde vis, gebakken, gegrilde of gefrituurde vis
  • Toekomst: Nu perfect op dronk, maar kan nog een paar jaar mee. Drinken tussen nu en 2022
  • Regio: Chieti – Abruzzen – Italië