• +32 (0)476 542 908

Krasno – Rebula

  • 2018/19
  • 9.90

Druivenras

  • 100% Rebula/Ribolla Gialla

Omschrijving

  • Frisse, elegante witte wijn met een subtiele minerale toets en een vleugje tannine in de afdronk. Een witte wijn met ‘ruggengraat’ en karakter. Typisch voor de Goriška Brda regio, die bekend staat als de bakermat van witte wijnen, die via intenser schilcontact tijdens de fermentatie, meer structuur krijgen. Zeker het ontdekken waard!
  • 100% Rebula (Sloveense naam voor Ribolla Gialla, zoals de druif in het naburige Italië/Friuli wordt genoemd)
  • 15-40 jaar oude wijnstokken
  • 12 maanden gerijpt in grote (6.000L) Sloveense eikenhouten vaten
  • Alcoholpercentage: 13%
  • Gastronomie: eerder een maaltijdwijn, perfect als begeleider van schaal- en schelpdieren, diverse visgerechten (zeebaars, heilbot, tong, kabeljauw), risotto met groenten en/of zeevruchten, vegetarische gerechten, gegrilde groenten en salades (bijvoorbeeld met feta, al dan niet gegrild)
  • Toekomst: nu mooi op dronk maar met bewaarpotentieel (2024)
  • Regio: Goriška Brda – Slovenië
  • Onderscheiden met een gouden medaille op het Sloveense ‘Vino Slovenija Gornja Radgona’ wijnconcours 2020

Saveurs Occitanes Rosé – Côteaux d’Ensérune IGP

  • 2020
  • 7.35

Druivenras

  • 60% Grenache Noir
  • 30% Syrah
  • 10% Cinsault

Omschrijving

  • Fruitige, frisse rosé wijn. Vlotte, zomerse terraswijn
  • Deze ‘rosé de pressurage’ wordt gevinifieerd in inox cuves
  • Alcoholpercentage: 12,5%
  • Gastronomie: Perfect als terraswijn of zomer-aperitief, of als begeleider van tapas, charcuterie, frisse mediterrane zomersalades (zoals een salade Niçoise, een Griekse salade of een salade met kip en appel/mango), kip tandoori, Paella of een dessert zoals een crumble met rode vruchten
  • Toekomst: nu mooi op dronk, geen bewaarwijn
  • Regio: Occitanië/Languedoc (omgeving van Carcasonne)

 

 

Il Poggione – Brunello di Montalcino DOCG

  • 2016
  • 42.50

Druivenras

  • 100% Sangiovese

Omschrijving

  • Krachtige, complexe droge rode wijn met veel rood fruit, fijne tannines en een uiterst lange afdronk. Brunello di Montacino behoort (samen met Barolo en Barbaresco) tot The Three Big B’s” van de Italiaanse wijnwereld.
  • 36 maanden gerijpt in grote (3000-5000L) Franse eikenhouten vaten (In Italië ‘Botte’ genoemd) , gevolgd door 12 maanden rijping op fles
  • Alcoholpercentage: 14,5%
  • Gastronomie: past uitstekend bij gegrild rood vlees (zoals een Bistecca alla Fiorentina of Côte à l’Os), lamsbout, stoofpotjes van wild en aardse gerechten zoals pappardelle met paddenstoelen/truffel
  • Toekomst: Bewaarwijn (2022-2038). Liefhebbers van jonge, tanninerijke wijnen zullen de wijn (bij voorkeur na karafering) nu reeds waarderen
  • Regio: Montalcino – Toscane – Italië
  • Alle wijncritici zijn het er over eens dat deze Brunello van Il Poggione een absolute topwijn is:
    • 95/100 (Robert Parker’s Wine Advocate)
    • 96/100 (Wine Spectator)
    • 94/100 (James Suckling)
    • 99/100 (Luca Gardini, in 2010 verkozen tot beste sommelier ter wereld)
    • 97/100 (Vinous/Antonio Galloni)
    • 95/100 (Falstaff)
    • En ‘last but not least’ 18/20 (Jancis Robinson): “Lustrous ruby. Savoury, meaty and brooding. Still quite closed (03/2021). With aeration stony minerally notes emerge. Bags of sour-cherry and raspberry fruit in perfect balance with the finely chiselled tannins. Mouth-watering, long and focused”

Caruso & Minini – ‘Terre di Giumara’ – Nero d’Avola – Sicilia DOC

  • 2019
  • 7.65

Druivenras

  • 100% Nero d’Avola

Omschrijving

  • Toegankelijke, soepele, evenwichtige rode wijn met zachte tannines en een subtiele houttoets. Uitermate geschikt (als huiswijn) voor dagdagelijkse consumptie. Toegankelijk zowel qua smaak als prijs
  • 100% Nero d’Avola (het belangrijkste rode druivenras van Sicilië)
  • 30% van de wijn heeft gedurende 4 maanden gerijpt in eikenhouten vaten van 225L. De overig 70% heeft 8 maanden gerijpt in inox
  • Alcoholpercentage: 13,5%
  • Gastronomie: past zeer goed bij ‘dagelijkse kost’ in het algemeen, bij een zomerse BBQ en zeker bij Italiaans gerechten op basis van tomaten (zoals Spaghetti/Lasagne Bolognese, pizza Siciliana/Napolitana/Margherita, Bruschetta of Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus)
  • Toekomst: Nu perfect op dronk (tot eind 2022)
  • Regio: Marsala – Trapani – Sicilië – Italië

 

Caruso & Minini – ‘Terre di Giumara’ – Zibibbo – Sicilia DOC

  • 2019
  • 7.90

Druivenras

  • 100% Zibibbo

Omschrijving

  • Aromatische, complexe, droge witte wijn met een leuk bittertje in de afdronk. Uitstekende prijs-kwaliteit!
  • 100% Zibibbo (Siciliaanse naam voor Muscat d’Alexandrie. De naam ‘Zibibbo’ is afgeleid van de Arabische term voor ‘rozijn’: ‘Zabib’)
  • Vinificatie in inox cuves, geen houtlagering
  • Alcoholpercentage: 12,5%
  • Gastronomie: hoewel de wijn zeker als aperitief kan gedronken worden, is het toch vooral een maaltijdwijn: een perfecte begeleider van allerlei visgerechten (zowel visgerechten met een saus, als gefrituurde of rauwe visgrechten of de Siciliaanse streekgerechten ‘Pasta con le Sarde’/pasta met gebakken sardienen of ‘Couscous di Pesce’/kruidige couscous gedrenkt in vissoep), maar ook vegetarische gerechten (zoals een groenten ovenschotel of quinoa met mango en geitenkaas) en Aziatische gerechten (curry met cashewnoten)
  • Toekomst: Nu perfect op dronk (tot eind 2022)
  • Regio: Marsala – Trapani – Sicilië – Italië
  • Wijncritica Jancis Robinson geeft de wijn een mooie score van 16/20. Een uitzonderlijk hoge score voor een wijn van dit prijsniveau! Ze omschrijft de wijn als: ‘A cloud of blossom and fresh pears with some young-wine pear-candy esters. Lovely acidity ribboning through soft fruit. Balanced and very pretty. I like the nub of citrus pith towards the finish’

 

 

Caruso & Minini – ‘Terre di Giumara’ – Inzolia – Sicilia DOC

  • 2020
  • 7.65

Druivenras

  • 100% Inzolia

Omschrijving

  • Fruitige, vlot drinkende, droge witte wijn. Uitstekende prijs-kwaliteit!
  • 100% Inzolia (Een van de belangrijkste Siciliaanse witte druivenrassen, naast Grillo en Catarratto)
  • Vinificatie in inox cuves, geen houtlagering
  • Alcoholpercentage: 12,5%
  • Gastronomie: aperitief/terraswijn, bovendien een perfecte begeleider van allerlei visgerechten, zowel gebakken, gegrilde als gefrituurde vis als zeevruchten en pasta’s met vis (zoals ‘Pasta alle Vongole’ of het Siciliaanse streekgerecht ‘Pasta con le Sarde’/pasta met gebakken sardienen). Ook lekker bij zomerse, Mediterrane salades
  • Toekomst: Nu perfect op dronk (tot eind 2023)
  • Regio: Marsala – Trapani – Sicilië – Italië

Wagner Stempel – Sauvignon Blanc – Réserve

  • 2019
  • 16.50

Druivenras

  • 100% Sauvignon Blanc

Omschrijving

  • Frisse, droge witte ‘terroir’ wijn met een mooie combinatie van expressief, energiek fruit en vulkanische, porfierbodem-gerelateerde mineraliteit. Rijke afdronk. Uitsluitend afkomstig van een klein perceel gelegen op de Siefersheimer Horn, vlak naast de ‘Heerkretz’ grand cru wijngaard. Deze Duitse top Sauvignon Blanc is een origineel alternatief voor liefhebbers van Sancerre/Pouilly-Fumé wijnen
  • 6 maanden gerijpt in oude, grote acaciahouten vaten
  • Alcoholpercentage: 12,5%
  • Restsuiker: 2,4 g/L  ; Zuurgehalte:  6,9 g/L
  • Gastronomie: een ideale begeleider van schaal- en schelpdieren, gegrilde of gebakken vis (maar ook vis met een saus), zalm Belle Vue, Aziatische gerechten (zoals Sushi, Shasimi, gekruide Thaise gerechten), asperges en uiteraard geitenkaas
  • Toekomst: Nu en de komende jaren (2021-2025) mooi op dronk
  • Regio: Siefersheim – Rheinessen

 

‘La Croix Belle’ – Caringole Rouge – Pays d’Oc IGP

  • 2019
  • 7.50

Druivenras

  • 65% Syrah
  • 20% Merlot
  • 15% Carignan

Omschrijving

  • Soepele, fruitige, vlot drinkende rode ‘Vin de plaisir’. Uitermate geschikt (als huiswijn) voor dagdagelijkse consumptie. Toegankelijk zowel qua smaak als prijs
  • Wijnstokken zijn tussen 15 en 20 jaar oud
  • Uitsluitend op inox gevinifieerd
  • Alcoholpercentage: 13,5%
  • Gastronomie: allround inzetbare doorschenk- en huiswijn, past o.a. heel goed bij BBQ, gevogelte (zoals kip, kalkoen), Vlaamse stoverij, charcuterie, varkensvlees en pastagerechten
  • Toekomst: geen bewaarwijn. Nu perfect op dronk (tot 2022)
  • Regio: Côtes de Thongue – Languedoc
  • In Nederland door The Wine & Food Association verkozen als winnaar van de Nationale Huiswijncompetitie (Competitie waaraan enkel huiswijnen van Nederlandse restaurants kunnen deelnemen)

Alvi’s Drift – Signature Sauvignon Blanc

  • 2019
  • 8.25

Druivenras

  • 100% Sauvignon Blanc

Omschrijving

  • Frisse, fruitige, levendige, droge witte wijn. Een perfect schoolvoorbeeld van ‘Sauvignon Blanc’. In Zuid-Afrika gelauwerd omwille van zijn uitstekende ‘prijs-kwaliteit‘ (Gouden Award op de ‘Gold Wine Awards’, een concours voorbehouden voor Zuid-Afrikaanse wijnen onder de 180 Rand/10€)
  • Vinificatie in inox cuves, geen houtlagering. De wijn onderging gedurende 4 maanden een ‘élevage sur lies’ (opvoeding op gistdroesem), die de wijn extra smaak en structuur geeft
  • Alcoholpercentage: 13%
  • Gastronomie: past zeer goed bij schaal- en schelpdieren, tartaar van rauwe vis, Sushi, Sashimi, gegrilde/gefrituurde of gebakken vis en geitenkaas. Ook lekker als aperitief
  • Toekomst: nu reeds mooi op dronk, maar kan gerust nog een paar jaar ouderen (tot 2022)
  • Regio: Worchester – Westkaap – Zuid-Afrika
  • De wijn werd rijkelijk onderscheiden met:
    • Een Gouden medaille op het Concours Mondial du Sauvignon 2020 (Brussel)
    • Een Gold Award op de ‘Gold Wine Awards’ competitie 2019, een concours voorbehouden voor Zuid-Afrikaanse wijnen onder de 180 Rand (10€)
    • Een Gold Award op de Zuid-Afrikaanse ‘Vitis Vinefera Awards’ competitie 2019
    • Een Gold Award op de Zuid-Afrikaanse Michelangelo International Wine & Spirits Awards competitie 2019

Paololeo – ‘Orfeo’ – Negroamaro – Puglia IGP

  • 2018
  • 13.90

Druivenras

  • 100% Negroamaro

Omschrijving

  • Rijke, evenwichtige rode wijn met zachte tannines en een kruidige afdronk. Deze wijn behaalde de afgelopen jaren (2018, 2019, 2021) de hoogste waardering (3 bicchieri) in de gerenomeerde Italiaanse wijngids Gambero Rosso!
  • 50 jaar oude wijnstokken
  • De wijn ondergaat een rijping van 18 maanden, waarvan 12 maanden in Amerikaanse en Franse eiken vaten
  • Alcoholpercentage: 14,5%
  • Gastronomie: past uitstekend bij gegrild/geroosterd runds/varkensvlees, wildgerechten, geroosterde eend, Oosterse (pikant) gekruide gerechten (zoals pikant rundsvlees, eendencurry), stoofpotjes, Osso Buco en rijke pastagerechten. Matcht ook wonderwel met donkere, pure chocolade en oude, gerijpte kazen
  • Toekomst: mooi op dronk, met bewaarpotentieel (2026)
  • Regio: Salento – Puglia
  • Deze jaargang werd bekroond met de:
    • Hoogste waardering ‘3 bicchieri’ (wijnglaasjes) in de gereputeerde Italiaanse wijngids Gambero Rosso 2021
    • Hoogste waardering ‘4 viti’ (wijnstokken) in de Guida ai Vini d’Italia VITAE 2021, de jaarlijkse wijngids van de ‘Associatie van Italiaanse Sommeliers’ (AIS)

 

‘Karl Pfaffmann’ Dornfelder Trocken – Walsheimer Silberberg

  • 2019
  • 9.35

Druivenras

  • 100% Dornfelder

Omschrijving

  • Sappige, fruitige rode ‘terroir’ wijn (Uitsluitend afkomstig van de ‘Walsheimer Silberberg’ wijngaard). Dankzij de zachte tannines, ook licht gekoeld heel lekker!
  • 100% Dornfelder (Dornfelder is een van de weinige ‘teinturier’ druiven. Een blauwe druif met rood vruchtvlees. De meeste blauwe druiven hebben immers kleurloos vruchtvlees, waardoor er ook witte wijn kan van gemaakt worden). Bij ons is Dornfelder minder gekend, maar in Duitsland is het na Spätburgunder de meest aangeplante blauwe druif. Zeker het ontdekken waard!
  • Gerijpt in oude grote houten vaten (2.500L)
  • Alcoholpercentage: 13,5%
  • Gastronomie: past uitstekend bij pastagerechten (zoals een Lasgane/Spaghetti Bolognese of een Spaghetti ‘A la Puttanesca’), pizza, charcuterie, varkensgebraad, gevogelte (kip, kalkoen) of licht gekoeld bij een zomerse BBQ
  • Toekomst: Nu perfect op dronk (kan gerust nog verouderen tot eind 2023, maar ons advies is de wijn nu te drinken)
  • Regio: Walsheim – Pfalz

 

 

 

Wagner Stempel Riesling Trocken

  • 2019
  • 11.60

Druivenras

  • 100% Riesling

Omschrijving

  • Frisse, fruitige, elegante droge witte wijn. Het betreft de ‘Gutswein’ (de instap/basiswijn of ‘wijn van het wijngoed/Weingut’), die volgens wijncriticus James Suckling (Wine Spectator) ‘absurd goed’ is ‘voor een basiscuvée’
  • Vinificatie hoofdzakelijk in inox cuves, beperkte élevage in traditionele ‘foeders’ (oude, grote eikenhouten vaten van 600L)
  • Alcoholpercentage: 12%
  • Restsuiker: 5,1 g/L  ; Zuurgehalte:  8,2 g/L
  • Gastronomie: aanbevolen bij visgerechten in het algemeen (zoals kabeljauw, tarbot, tongrolletjes met mousseline- of witte wijnsaus, mosselen in witte wijn), maar in het bijzonder ook bij Noordzeegarnalen en vette vissoorten (zoals makreel, paling, forel, zalm), bij gevogelte (zoals Coq au Riesling), Aziatische gerechten, Sushi, Sashimi, asperges (à la Flamande of met gerookte zalm) en ‘choucroute garnie’
  • Toekomst: nu reeds drinkklaar, maar kan gerust nog een paar jaar mee (tot 2022)
  • Regio: Siefersheim – Rheinessen
  • Wijncriticus James Suckling geeft de wijn een uitstekende score van 94/100 en vind deze ‘basiscuvée’: ‘Absurdly good for this humble category! Stunning, herbal freshness, married to a wide spectrum of yellow fruit that ranges from peach through fresh pineapple. Amazing concentration for an estate riesling, but also brimming with minerals at the very long finish. Barely 40 hectoliters per hectare, picked at optimum ripeness and vinified like a Grosses Gewächs. From organically grown grapes’.
  • Jancis Robinson geeft een mooie score van 16/20 en omschrijft de wijn als: ‘Cool fragrance of green fruit. Crisp and fresh on the palate with the taste of green apple and grapefruit supported by invigorating acidity’

Caruso & Minini – ‘Cutaja’ Nero d’Avola Riserva – Sicilia DOC

  • 2016
  • 13.90

Druivenras

  • 100% Nero d’Avola

Omschrijving

  • Rijke, evenwichtige rode wijn met zachte tannines en een kruidige afdronk. Lekker en toegankelijk, “Impossible to not love this!” dixit de gereputeerde wijncritica Jancis Robinson. De naam ‘Cutaja’ verwijst naar de ronde kiezelstenen (‘Cuti’) waarmee de bodem van de wijngaard bezaaid is
  • 100% Nero d’Avola (het belangrijkste rode druivenras van Sicilië)
  • 18 maanden gerijpt in Franse en Amerikaanse eiken (500L) vaten. Gevolgd door 6 maanden rijping op fles
  • Alcoholpercentage: 14%
  • Gastronomie: past zeer goed bij gegrild/geroosterd rundsvlees, wildgerechten, kruidige stoofpotjes (bijvoorbeeld Runderstoofpot à la Caponata Siciliana), rijke pastagerechten en oude kazen
  • Toekomst: Nu perfect op dronk, maar met bewaarpotentieel (tot 2025)
  • Regio: Mazara de Vallo – Trapani – Sicilië – Italië
  • De wijn kreeg van de gerenomeerde Oostenrijkse wijngids Falstaff een uitmuntende score van 93/100. Jancis Robinson geeft de wijn een score van 17,5/20 en bejubelt de wijn als: “Plush, heady nose of blackberry jam and curing tobacco leaf and prunes, with a touch of blackcurrant-bud fragrance. Dense, onyx glow, loaded with the intense sweetness of blackberry preserves but thanks to spine-tingling acidity the wine is neither heavy nor sweet. Exquisite balance. Bold, soot-streaked tannins, which could so easily dominate the wine, stand back quietly and discretely like Secret Service bodyguards, a background presence rather than a feature. It finishes long and with a wonderful play of tamari and aged Modena balsamic vinegar and blackberry liqueur and tobacco spices that linger and linger and linger. Impossible to not love this!