• +32 (0)476 542 908

Foral de Meda – Douro DOC – Branco

  • 2019
  • 7.35

Druivenras

  • 35% Voisinho
  • 35% Rabigato
  • 30% Godello (Gouvelo)

Omschrijving

  • Fruitige, evenwichtige, toegankelijke droge witte wijn uit de Douro vallei. De wijngaarden situeren zich op 500-550m hoogte. Uitstekende prijs-kwaliteit
  • Gemaakt van autochtone druivenrassen: 35% Voisinho ; 35% Rabigato ; 30% Godello (Gouvelo)
  • Vinificatie in inox cuves, geen houtlagering
  • Alcoholpercentage: 13%
  • Gastronomie: ideaal als vlot drinkend aperitief of bij zeevruchten (‘frutos do mar’), mosselen, bij gerookte/gegrilde/gepocheerde vis, pasta’s met zeevruchten
  • Toekomst: Nu mooi op dronk, maar heeft nog een paar jaar potentieel (2020-2022)
  • Regio: Méda – Douro – Portugal

 

Alain Graillot – Crozes-Hermitage

  • 2017
  • 27.60

Druivenras

  • 100% Syrah

Omschrijving

  • Elegante, evenwichtige, op finesse gevinifieerde rode wijn van een van de onbetwiste topdomeinen van de appellatie Crozes-Hermitage. Een schoolvoorbeeld van het feit dat de Syrah druif zich in de noordelijke Rhône regio frisser en slanker toont dan in het warme zuiden
  • De wijn rijpt gedurende 18 maanden in de kelders van het domein (12 maanden in eiken vaten, waarvan 10% nieuwe eik en 6 maanden op fles)
  • Alcoholpercentage: 13,5%
  • Gastronomie: de wijn past uitstekend bij gegrild rundsvlees (zoals een Entrecôte of dunne lende), lamskoteletjes, kruidige stoofpotjes (zoals Veau Marengo en wildragout) en bij pluimwild zoals fazant of duif
  • Toekomst: Een wijn met bewaarpotentieel (tot 2027)
  • Regio: Crozes-Hermitage – Noordelijke Rhône – Frankrijk
  • De jaargang 2017 van deze topwijn wordt bekroond met diverse mooie scores:
    • 91-93/100 (Robert Parker’s Wine Advocate)
    • 91/100 (Wine Spectator)
    • 92/100 (Vinous)
    • 93/100 (Jeb Dunnuck) The 2017 Crozes-Hermitage is a classic Crozes that shines for its complexity as well as texture. Complex notes of ripe black fruits, olives, spring flowers, and pepper all emerge from the glass, and it hits the palate with medium-bodied richness, bright acidity, and building tannins, all of which give the wine a firm, age-worthy feel. It’s got plenty of fruit and will benefit from 2-4 years of bottle age and keep for over a decade. Lovers of impeccably made, old school Northern Rhône Syrah can’t go wrong with a case of this

Cantina Di Custoza – Garda DOC – Merlot

  • 2018
  • 7.95

Druivenras

  • 100% Merlot

Omschrijving

  • Toegankelijke, soepele, sappige rode wijn van uitstekende prijs-kwaliteit. Afkomstig van wijngaarden ten Zuid-Oosten van het Gardameer. Uitermate geschikt (als huiswijn) voor dagdagelijkse consumptie
  • De wijn wordt geproduceerd door de 50 jaar oude coöperatieve ‘Cantina di Custoza’, die vandaag 200 wijnbouwers uit de regio tussen Verona en het Gardameer vertegenwoordigt en door (o.a. Decanter, Falstaff en Vinitaly) bestempeld wordt als een absolute referentie binnen de Italiaanse wijnwereld in het algemeen en binnen de regio Veneto in het bijzonder (Door Vinitaly gelauwerd als ‘Best Winery in Veneto’ in 2013 en 2018)
  • Vinificatie op inox
  • Alcoholpercentage: 12,5%
  • Gastronomie: past zeer goed bij ‘dagelijkse kost’, bij een zomerse BBQ, een sappige hamburger, gevogelte (zoals geroosterde kip of kalkoenlapjes), charcuterie/antipasti (zoals: droge ham (prosciutto), chorizo, salami, bruschetta), pastagerechten en pizza’s. Omwille van zijn zachte tannines past de wijn ook heel goed ook bij zachte, romige wittekorstkazen (Brie, Camenbert). Kan ook licht gekoeld geschonken worden
  • Toekomst: Nu perfect op dronk, bij voorkeur vóór eind 2021 drinken
  • Regio: Sommacampagna – Verona – Veneto

Famille Cros-Puyol – Les Vignes Rosées – Pays d’Oc IGP

  • 2019
  • 6.30

Druivenras

  • 50% Syrah
  • 40% Grenache
  • 10% Cinsault

Omschrijving

  • Fruitige, frisse rosé wijn. Vlotte, zomerse terraswijn
  • Deze rosé de pressurage wordt gevinifieerd in inox cuves
  • Alcoholpercentage: 12,5%
  • Gastronomie: Perfect als terraswijn of zomers aperitief, of als begeleider van een koud buffet, frisse mediterrane zomersalades (zoals een salade Niçoise of een Griekse salade), tartare van zalm, pikante gerechten en gegrilde kip/vis
  • Toekomst: geen bewaarwijn. Nu perfect op dronk
  • Regio: Faugères – Béziers – Languedoc – Frankrijk

 

‘Karl Pfaffmann’ – Spätburgunder – Silberberg

  • 2017
  • 12.35

Druivenras

  • 100% Pinot Noir/Spätburgunder

Omschrijving

  • Elegante, fijne rode ‘terroir’ wijn (Uitsluitend afkomstig van de ‘Walsheimer Silberberg’ wijngaard)
  • 18 maanden in grote houten vaten gerijpt
  • Alcoholpercentage: 13,5%
  • Gastronomie: past uitstekend bij gerechten met paddenstoelen, varkensgebraad, gevogelte (kip, kalkoen) en pluimwild (duif, fazant). Omwille van zijn zachte tannines past de wijn ook heel goed bij een klassieke kaasschotel
  • Toekomst: Nu perfect op dronk (kan nog 1 à 2 jaar verouderen tot 2021, maar ons advies is de wijn nu te drinken)
  • Regio: Walsheim – Pfalz

 

Villa Dria – Terre de Feu – Côtes de Gascogne IGP

  • 2019
  • 8.50

Druivenras

  • 50% Chardonnay
  • 50% Gros Manseng

Omschrijving

  • Evenwichtige, vlot drinkende, droge witte wijn. Geproduceerd door de gedreven wijnbouwer Jean-Pierre Drieux (‘Dria’ is een verbastering van ‘Drieux’). Qua prijs-kwaliteitsverhouding is deze wijn zonder meer een absolute topper!
  • De zachte, ronde textuur van de Chardonnay combineert heel mooi met de exotische frisheid en levendigheid van de Gros Manseng
  • Vinificatie in inox cuves, geen houtlagering
  • Alcoholpercentage: 12%
  • Gastronomie: ideaal als aperitief/terraswijn, maar ook als begeleider van zeevruchten, diverse visgerechten (gegrild, gebakken, met of zonder saus) en frisse salades (zoals bijvoorbeeld een appelsalade met kip of ham, mangosalade met garnalen, aardappelsalade met kip en mango, enz.)
  • Toekomst: geen bewaarwijn. Nu en de komende 2 jaar (2020-23) mooi op dronk
  • Regio: Frankrijk – Sud Ouest (Zuid-West) – Côtes de Gascogne

 

 

Villa Dria – Fleur des Fées – Côtes de Gascogne IGP

  • 2019
  • 7.75

Druivenras

  • 50% Merlot
  • 50% Cabernet Franc

Omschrijving

  • Fruitige, frisse rosé wijn met een puntje restsuiker. Vlotte, zomerse terraswijn. Geproduceerd door de gedreven wijnbouwer Jean-Pierre Drieux (‘Dria’ is een verbastering van ‘Drieux’)
  • Vinificatie in inox cuves, geen houtlagering
  • Alcoholpercentage: 11,5%
  • Gastronomie: Perfect als zomer-aperitief, of als begeleider van charcuterie, een koud buffet, een pizza Margherita (met basilicum en mozzarella), pikante (Oosterse) gerechten, frisse mediterrane zomersalades (zoals een salade Niçoise of een Griekse salade) en tartaar van zalm
  • Toekomst: nu mooi op dronk, geen bewaarwijn
  • Regio: Frankrijk – Sud Ouest (Zuid-West) – Côtes de Gascogne

 

Foral de Meda – Douro DOC – Vinho Tinto

  • 2017
  • 7.35

Druivenras

  • 50% Touriga Nacional
  • 40% Touriga Franca
  • 10% Tinta Cao

Omschrijving

  • Fruitige, evenwichtige, karaktervolle rode wijn uit de Douro vallei. De wijngaarden situeren zich op 450-500m hoogte. Mooi ‘Touriga Nacional’ getypeerd. Uitstekende prijs-kwaliteit
  • 12 maanden gerijpt op oude Franse eik
  • Alcoholpercentage: 14%
  • Gastronomie: veelzijdig inzetbare wijn, aanbevolen bij gegrild (runds-, varkens-, lams-) vlees, BBQ, gehakt, stoofschotels en kruidige pastagerechten
  • Toekomst: Nu mooi op dronk, maar heeft nog een paar jaar potentieel (2020-2023)
  • Regio: Méda – Douro – Portugal

 

Domaine Charles Audoin – Bourgogne Rouge AOC

  • 2018
  • 19.50

Druivenras

  • 100% Pinot Noir

Omschrijving

  • Elegante, fruitige rode wijn met mooie fraîcheur en zachte taninnes. Schoolvoorbeeld van een lekker toegankelijke, ‘op finesse’ gevinifieerde rode Bourgogne. Een AOC Bourgogne kan in principe gemaakt zijn van druiven afkomstig uit de brede Bourgogne regio. Deze wijn evenwel, is uitsluitend gemaakt van druiven die geteeld zijn binnen de gemeentelijk appellatie Marsannay-La-Côte. Als dusdanig hebben we hier te maken met een Bourgogne van ‘Village’ niveau aan de meer betaalbare prijs van een generieke appellatie
  • 12 maanden gerijpt op oude eikenhouten vaten
  • Alcoholpercentage: 12,5%
  • Gastronomie: veelzijdige wijn, past uitstekend bij een fondue bourguinonne, een steak tartaar, balletjes in tomatensaus, charcuterie (rillettes, patés, saucisson), kip (aan’t spit, coq au vin), kalfsescalope (schnitzel of Saltimbocca), gegrilde tonijn/zalm, quiche, pizza, pasta (met champignons of al pomodoro). Omwille van zijn zachte, fijne tannines past deze wijn ook heel goed bij een kaasschotel en witschimmelkazen in het bijzonder
  • Toekomst: Nu perfect op dronk (tot 2023)
  • Regio: Marsannay-La-Côte – Côte De Nuits – Bourgogne – Frankrijk
  • Wijncitica Jancis Robinson omschrijft de wijn als: ‘Youthful red and blue fruit with some spiciness. Light tannins and fresh acidity, with a core of ripe fruit. A straightforward and bright Pinot. An excellent example of the house style of Domaine Audoin’

Château Beauvillage – Cru Bourgeois Médoc

  • 2015
  • 13.90

Druivenras

  • 55% Merlot
  • 45% Cabernet Sauvignon

Omschrijving

  • Elegante, evenwichtige rode Bordeaux met mooi versmolten, zachte tannines. Een ‘Cru Bourgeois’ die zonder meer top is qua prijs-kwaliteit verhouding
  • 35 jaar oude stokken
  • 12 maanden gerijpt op Franse eikenhouten vaten (mix van nieuwe en 1 jaar oude eiken vaten)
  • Alcoholpercentage: 13%
  • Gastronomie: past uitstekend bij gegrild rundsvlees en rundsvlees in saus (zoals Steak met Médoc saus met eekhoorntjesbrood of een entrecôte à la Bordelaise), bij gevogelte (fazant, parelhoen, kalkoen, patrijs) bereid in saus (zoals cognac/fine champagne saus, champignonsaus of mosterdsaus), bij fijn wild zoals ree of hertenkalf. Maar ook bij witschimmelkazen
  • Toekomst: drinken tussen 2020 en 2024
  • Regio: Médoc – Bordeaux
  • Wijncriticus Neal Martin (Vinous 2018) geeft deze wijn een uitstekende score van 90/100 met als lovende commentaar: The 2015 Beauvillage has a clean and well defined bouquet with graphite-tinged black fruit, a dab of blueberry. The palate is medium-bodied with chewy tannin, bright redcurrant and cranberry notes with a nicely structured, classically styled finish that is Medoc through and through. Very fine’. 
  • De wijn werd tevens onderscheiden met een Médaille d’Or op het ‘Concours Général Agricole de Paris 2018’

Château ‘Moulin Caresse’ – AOC Bergerac Rouge – ‘Magie d’Automne’

  • 2016
  • 9.75

Druivenras

  • 75% Merlot
  • 15% Malbec
  • 5% Cabernet Sauvignon
  • 5% Cabernet Franc

Omschrijving

  • Evenwichtige rode wijn, met mooie rijpe tannines uit de Bergerac streek. Deze wijnregio grenst aan de Bordeaux/Libournais regio. De naam ‘Magie d’Automne’ verwijst overigens naar het tijdstip van de oogst. Een wijn die uitzonderlijk veel kwaliteit geeft voor zijn prijs
  • Klassieke Bordeaux blend : 75% Merlot; 15% Malbec, 5% Cabernet Sauvignon en 5% Cabernet Franc
  • 12 maanden gerijpt (80% in eikenhouten 1 en 2 jaar oude vaten ; 20% in grote houten cuves)
  • Alcoholpercentage: 14,5%
  • Gastronomie: een ideale begeleider van (op de barbecue) gegrild rood rundsvlees (‘Dunne Lende’, ‘Côte à l’Os’, ‘Angus Beef’, ‘Entrecôte’), lamskroon/filet en eend (Confit de Canard)
  • Toekomst: nu reeds mooi op dronk, maar heeft nog een paar jaar te goed (tot 2023)
  • Regio: Pays de Bergerac, appellatie grenzend aan Bordeaux
  • Bekroond met een gouden medaille op het ‘Concours de Bergerac Millésime 2016’

Entre-Deux-Monts – Wiscoutre – Magnum (1,5 L)

  • 36.50

Druivenras

  • 80% Chardonnay
  • 20% Kerner

Omschrijving

  • Frisse, fruitige mousserende wijn gemaakt volgens de ‘méthode traditionnelle’ waarop ook Champagne wordt gevinifieerd (vroeger ook wel méthode Champenoise genoemd). Deze schuimwijn wordt geproduceerd door het West-Vlaamse domein ‘Entre-Deux-Monts’. Entre-Deux-Monts betekent letterlijk ‘tussen twee bergen’ en verwijst naar de ligging van het wijndomein tussen de Rodeberg en de Zwarteberg, in het dorp Westouter (een deelgemeente van de gemeente Heuvelland), vlakbij de Noord-Franse grens. De naam ‘Wiscoutre’ verwijst naar de oudfranse benaming van het dorp Westouter
  • Blend van 80% Chardonnay (deels gerijpt op Franse eik) en  20% Kerner (Kerner is een witte druivensoort. Het is een kruising van de rode Trollinger- en witte Riesling-druif. Kerner vind je vooral terug in Duitsland, met name in gebieden als Pfalz, Rheinhessen en Württemberg, maar gedijt ook heel goed in Alto-Adige/Südtirol – Italië)
  • Deze schuimwijn rijpt 15 maanden op fles (‘la mise sur lattes’)
  • Alcoholpercentage: 12,5%
  • Gastronomie: als aperitief of als begeleider van schaaldieren en zeevruchten
  • Toekomst: de wijn werd gemaakt van de oogst van 2018 en gedegorgeerd/gebottled maart/april 2020. Wordt dus best gedronken vóór april 2023
  • Regio: Westouter – Heuvelland – België

Wagner Stempel – Sauvignon Blanc – VDP Gutswein

  • 2019
  • 15.90

Druivenras

  • 100% Sauvignon Blanc

Omschrijving

  • Frisse, droge witte wijn met een mooie combinatie van expressief, energiek fruit en vulkanische, porfierbodem-gerelateerde mineraliteit. Deze Sauvignon Blanc is een origineel alternatief voor liefhebbers van witte Sancerre wijnen
  • Vinificatie in inox cuves
  • Alcoholpercentage: 12%
  • Restsuiker: 3,7 g/L  ; Zuurgehalte:  6,9 g/L
  • Gastronomie: een ideale begeleider van schaal- en schelpdieren, gegrilde of gebakken vis (maar ook vis met een saus), Aziatische gerechten (zoals Sushi, Shasimi, gekruide Thaise gerechten), groene asperges en uiteraard geitenkaas
  • Toekomst: Nu en de komende jaren (2020-2023) mooi op dronk
  • Regio: Siefersheim – Rheinessen