• +32 (0)476 542 908

‘Weingut Ernst’ – Blaufränkisch ‘Goldberg’

  • 2016
  • 21.60

Druivenras

  • 100% Blaufränkisch

Omschrijving

  • Elegante, rode ‘terroir’ wijn met veel finesse en zachte tannines (Uitsluitend afkomstig van de ‘Goldberg’ Cru wijngaard). Bij blinde degustatie doet de wijn heel erg aan Rode Bourgogne denken
  • 100% Blaufränkisch (is na Zweigelt het tweede belangrijkste druivenras van Oostenrijk)
  • 35 jaar oude wijnstokken
  • 18-20 maanden gerijpt in eikenhouten vaten (mix van klassieke Franse (225L) barriques en 500L vaten)
  • Alcoholpercentage: 14,5%
  • Gastronomie: maaltijdwijn, uitstekend bij rundsvlees (zoals een côte à l’os, boeuf à la bourguinonne stoofpot, tournedos ‘Rossini’ of een steak ‘Stroganoff’). Maar ook bij kalfsniertjes met mosterdsaus, een lamsrôti, pelswild (zoals hertenkalf of haas), en bij gevogelte gerechten (fazant, parelhoen, kwartel, patrijs, wilde eend, duif) bereid in saus (zoals cognac/fine champagne saus, (wilde) champignonsaus of mosterdsaus of in stoofpotjes)
  • Toekomst: nu reeds mooi op dronk, maar de wijn heeft nog bewaarpotentieel (2025)
  • Regio: Deutschkreutz – Burgenland – Oostenrijk (tegen de grens met Hongarije)
  • De wijn kreeg van de gerenomeerde Oostenrijkse wijngids Falstaff een score van 92/100 en wordt omschreven als: ‘Saftig, elegant, reife Kirschen, gute Frische, eingebundene Tannine, mineralisch und anhaftend, ein eleganter Speisenbegleiter’. De Zwitserse wijncriticus René Gabriel geeft de wijn een al even uitmuntende score van 18,5/20

Vanitoso – Collezione Privata Alberto Ravazzi – Toscana Rosso IGT

  • 2016
  • 14.50

Druivenras

  • 90% Sangiovese
  • 10% Canaiolo

Omschrijving

  • Toegankelijke, elegante droge rode wijn met veel rood fruit, zachte tannines en een aangename afdronk. Mooi Sangiovese getypeerd en heel representatief voor het (in Italië) uitstekende wijnjaar 2016
  • 24 maanden gerijpt in (voornamelijk oude, grote) eikenhouten vaten
  • Alcoholpercentage: 13,5%
  • Gastronomie: past uitstekend bij een stevige Côte à l‘os of een Bistecca alla Fiorentina, bij een BBQ, bij wildgebraad/ragout, Osso Buco, maar ook bij kruidige pastagerechten (met tomatensaus) en pizza’s met vlees
  • Toekomst: Nu en de komende 3-4 jaar (2024) mooi op dronk
  • Regio: San Casciano dei Bagni – Zuid Toscane (nabij Umbrië)
  • De Italiaanse wijncriticus Luca Maroni geeft de wijn een mooie score van 91/100 in zijn jaarlijkse wijngids ‘Annuario dei Migliori Vini Italiani’

 

Coelheira Branco Reserva – Vinho Regional Tejo

  • 2019
  • 12.65

Druivenras

  • 90% Chardonnay
  • 10% Arinto

Omschrijving

  • Volle, droge witte wijn, met een mooi versmolten houttoets. Een betaalbaar alternatief voor liefhebbers van witte Bourgogne. De wijn wordt geproduceerd door het domein ‘Casal da Coelheira’. ‘Casal da Coelheira’ betekent letterlijk ‘huis waar de konijnen wonen’ en ligt aan de oevers van de Taag (Tejo). Vandaar de herkomstbenaming ‘Vinho Regional Tejo’ alsook de afbeelding van ‘konijntjes’ op het etiket
  • 90% Chardonnay ; 10% Arinto (De Arinto druif geeft extra fraîcheur/aciditeit aan de wijn)
  • Vinificatie in inox cuves, gedeeltelijke rijping op Franse eik gedurende 6 maanden
  • Alcoholpercentage: 13,5%
  • Gastronomie: ideaal bij visgratin, gegratineerde oesters/mosselen, Sint-Jacobsvruchten (gegratineerd in de schelp of gegrild), gegrilde zalm/sardienen/zwaardvis, crab cakes, visgerechten met roomsaus, gevogelte bereidingen met roomsaus, tajine van kip, waterzooi, vol-au-vent en witschimmelkazen
  • Toekomst: Nu perfect op dronk, maar zal mooi op dronk blijven tot 2024
  • Regio: Regio: Tejo, Lisboa

 

‘Karl Pfaffmann’ – Grauburgunder

  • 2019
  • 9.25

Druivenras

  • 100% Grauburgunder (Duitse naam voor ‘Pinot Gris’/’Pinot Griogio’)

Omschrijving

  • Fris fruitige, aromatische droge witte wijn
  • Uitsluitend in inox gevinifieerd
  • Alcoholpercentage: 12,5%
  • Restsuiker: 6,3 g/L ; Zuurgehalte:  6,0 g/L
  • Gastronomie: Een ideale begeleider van Aziatische gerechten (zoals Sushi, gekruide Thaise/Indiase/Indonesische gerechten en zoet-zure bereidingen), kip/mosselen met currysaus, kalkoenschnitzel, romige kipfricassee met champignons, gerookte zalm, gefrituurde loempia, aperitiefhapjes met garnaalsalade, zalm/forel-mousse, gepaneerde/gefrituurde vis/kip-hapjes en tempura van groenten
  • Toekomst: Nu en de komende 2 jaar (2020-2022) mooi op dronk
  • Regio: Walsheim – Pfalz