• +32 (0)476 542 908

SASSI San Christoforo – Barbaresco ‘Classico’ DOCG

  • 2016
  • 27.75

Druivenras

  • 100% Nebbiolo

Omschrijving

  • Karaktervolle, droge rode ‘terroir’ wijn afkomstig van een piepkleine ‘Boutique Winery’ in het hart van de Barbaresco regio. De 3,5 ha wijngaarden situeren zich in de gemeente Neive. De gepassioneerde wijnmaker/oenoloog Davide Carniel produceert er jaarlijks amper 9000 flessen (4.500 daarvan zijn Barbaresco wijnen). M.a.w het rendement/ha is extreem laag (minder dan 20hl/ha)
  • Barbaresco behoort (samen met Barolo en Brunello di Montalcino) tot The Three Big B’s” van de Italiaanse wijnwereld. DOCG Barbaresco is samen met DOCG Barolo de bekendste appellatie van Piëmonte. Beide wijnen worden gemaakt van de topdruif Nebbiolo. Beide hebben de reputatie bij de beste wijnen van Italië te horen. Beide worden genoemd naar hun wijnstreek, die op haar beurt de naam draagt van een wijndorp. Beide dorpen bevinden zich op amper 25 kilometer van elkaar. De Barbaresco regio is wel 4 maal kleiner en Barbaresco’s zijn daardoor ook schaarser. In het algemeen is Barolo krachtiger van smaak, en kan hij langer bewaard worden. Barbaresco is fijner en zachter, iets minder tanninerijk, en dus sneller op dronk
  • 20 jaar oude wijnstokken
  • Rijpt gedurende 18 maanden op grote eiken vaten, gevolgd door 6 maanden oudering op fles vooraleer de wijn op de markt wordt gebracht
  • Alcoholpercentage: 14,5%
  • Gastronomie: Stoofpotten, gegrild vlees, wildgerechten, paddenstoelen (bijvoorbeeld hertenkalf met eekhoorntjesbrood) en allerlei gerechten met (witte) truffel (zoals Parelhoen met truffelsaus, pasta met truffelsaus of risotto met truffels of truffelolie). Past ook heel goed bij oude, stevige (brokkel) kazen
  • Toekomst: Bewaarwijn (2022-2032). Liefhebbers van jonge, tanninerijke wijnen zullen de wijn (bij voorkeur na karafering) nu reeds waarderen
  • Wijncritica Jancis Robinson geeft de wijn een excellente score van 17,5/20

SASSI San Christoforo – Dolcetto d’Alba DOC

  • 2018
  • 11.90

Druivenras

  • 100% Dolcetto

Omschrijving

  • Fruitige, elegante, lichtvoetige, vlotte rode ‘terroir’ wijn afkomstig van een piepkleine ‘Boutique Winery’ in het hart van de Barbaresco regio. De 3,5 ha wijngaarden situeren zich op 300-320m hoogte in de gemeente Neive. De gepassioneerde wijnmaker/oenoloog Davide Carniel produceert er jaarlijks amper 9000 flessen, wat inhoudt dat het rendement/ha extreem laag (minder dan 20hl/ha) is
  • 40 jaar oude wijnstokken
  • Vinificatie op inox
  • Alcoholpercentage: 12,5%
  • Gastronomie: past heel goed bij charcuterie/antipasti (zoals: droge ham (prosciutto), chorizo, salami, bruschetta), pastagerechten (zoals penne all’arrabiata), pizza’s (bijvoorbeeld pizza Alla Diavola of een pizza Napolitana), een pittige steak tartaar, een rundscarpaccio of een carpaccio van coeur de boeuf tomaten. Volgens Davide (de wijnmaker) is de wijn ook een perfecte begeleider van een Piemontese bagna càuda(een traditioneel gerecht/saus op basis van ansjovis en knoflook. Het wordt warm geserveerd en geconsumeerd op een manier die lijkt op fondue. De saus wordt in het midden van de tafel warm gehouden en iedereen dopt er naar eigen smaak stukjes groente en brood in)
  • Toekomst: geen bewaarwijn, een wijn om jong te drinken (2019-2021)
  • Regio: Neive – Piëmonte

 

Domaine Sophie Cinier – Bourgogne Pinot Noir AOP – « Le Clos »

  • 2018
  • 16.50

Druivenras

  • 100% Pinot Noir

Omschrijving

  • Fruitige, elegante droge rode wijn met een subtiele houttoets, afkomstig van een piepklein domein in het zuiden van Bourgogne. De 3,5 ha wijngaarden situeren zich in en rond de gemeente Fuissé. De gepassioneerde wijnmaakster/oenologe Sophie Cinier maakt er schitterende, loepzuivere Chardonnay’s en nu, voor het eerst in 2018, ook een Pinot Noir, geheel in de geraffineerde stijl die haar eigen is. Volgens de vermaarde wijncritica Jancis Robinson ‘A very good first ever red! And very good value for money!’
  • De term “Le Clos” verwijst naar het feit dat de wijn afkomstig is van één enkele, ommuurde wijngaard.
  • 12 maanden gerijpt in eiken vaten (waarvan de helft in nieuwe eik)
  • Alcoholpercentage: 11,5%
  • Gastronomie: past heel goed bij charcuterie, jambon persillé, rundscarpaccio, gevogelte (kip, kalkoen, fazant), gerechten met paddenstoelen/truffel (zoals truffelrisotto, pasta met champignons), quiches en witschimmelkazen (zoals Chaource, Cremeux de Bourgogne, Brie, Camenbert, Brillat Savarin)
  • Toekomst: Niet echt een bewaarwijn, maar heeft nog potentieel (2019-2022)
  • Regio: Mâconnais – Bourgogne – Frankrijk
  • Wijncritica Jancis Robinson omschrijft de wijn als: ‘Very pale. Scented blend of cranberry, spice, dried herbs and some nuttiness. Bright and floral, with pretty fine, light tannins. Pretty good length too. A very good first ever red! Very good value for money!’

 

Conradie Family Vineyards – Pinotage – Barrel Selection Reserve

  • 2018
  • 11.75

Druivenras

  • 100% Pinotage

Omschrijving

  • Vol fruitige, vlot drinkende rode wijn met mooi versmolten, zachte tannines
  • 100% Pinotage (Deze druif is de nationale trots van de Zuid-Afrikaanse wijnwereld. Het is een kruising van Pinot Noir en Cinsault, ontwikkeld aan de Universiteit van Stellenbosch)
  • De wijn heeft 12 maanden gerijpt in kleine Franse en Amerikaanse eiken vaten
  • Alcoholpercentage: 14%
  • Gastronomie: past heel goed bij wildpaté (met chutney/uienconfituur), wildgerechten met fruit (zoals gebraden eend met frambozensaus, hindefilet met veenbessen), gehaktbrood met krieken, BBQ, pikante worst, pikante/zoet-zure Aziatische bereidingen, gebakken aubergines, moussaka, pizza en pastagerechten op basis van tomaten
  • Toekomst: nu reeds mooi op dronk maar met bewaarpotentieel (tot 2023)
  • Regio: Nuy – Worchester – Breede Rivier Vallei – Westkaap – Zuid-Afrika
  • Wijnmaker CP Conradie werd in 2017 verkozen als Zuid-Afrikaans wijnmaker van het jaar

Conradie Family Vineyards – Sauvignon Blanc

  • 2019
  • 8.95

Druivenras

  • 100% Sauvignon Blanc

Omschrijving

  • Frisse, fruitige, levendige, droge witte wijn. Een perfect schoolvoorbeeld van ‘Sauvignon Blanc’. Uitstekende prijs-kwaliteit!
  • Vinificatie in inox cuves, geen houtlagering
  • Alcoholpercentage: 13%
  • Gastronomie: past zeer goed bij schaal- en schelpdieren, tartaar van rauwe vis, Sushi, Sashimi, gegrilde/gefrituurde of gebakken vis en geitenkaas. Ook lekker als aperitief
  • Toekomst: nu en de komende 2 jaar (2019-21) mooi op dronk
  • Regio: Nuy – Worchester – Breede Rivier Vallei – Westkaap – Zuid-Afrika
  • Wijnmaker CP Conradie werd in 2017 verkozen als Zuid-Afrikaans wijnmaker van het jaar
  • De wijn behaalde een Silver award op ‘The Michelangelo International Wine and Spirits Awards’ competitie (Zuid-Afrika 2019)

Château La Fleur Morange – Cuvée Mathilde – Saint-Emilion Grand Cru

  • 2015
  • 27.90

Druivenras

  • 65 % Merlot
  • 35% Cabernet Franc

Omschrijving

  • Klassieke, rode ‘Grand Cru’ wijn met een volle, genereuze smaak en fluweelzachte tannines. Deze ‘Cuvée Mathilde’ (genoemd naar de dochter van de eigenaar) is de tweede wijn van het ‘Saint-Emilion Grand Cru Classé’ geclassifieerde domein Château La Fleur Morange. Het domein is amper 3,32 ha groot en is voor zowat de helft beplant met stokken die meer dan 100 jaar oud zijn. Wat leidt tot een uiterst laag (maar des te kwalitatief hoogstaander) rendement van amper 20hl/ha
  • Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 90 jaar !
  • 8 maanden gerijpt eikenhouten vaten (waarvan de helft in nieuwe eik)
  • Alcoholpercentage: 14,5%
  • Gastronomie: Een ideale feestwijn, perfecte begeleider van gevogelte (fazant, parelhoen, kalkoen, patrijs, wilde eend, duif) bereid in saus (zoals cognac/fine champagne saus, (wilde) champignonsaus of mosterdsaus) en rundsvlees in romige saus (champignonroomsaus, peperroomsaus). Maar ook uitstekend bij pelswild (zoals hertenkalf of konijn met mosterd), bij lams of varkensgebraad, een tournedos ‘Rossini’ of steak ‘Stroganoff’
  • Toekomst: een wijn waarvan men nu reeds volop kan genieten, maar met bewaarpotentieel (tot 2030)
  • Regio: Saint-Pey-d’Armens – Saint-Emilion – Bordeaux
  • Ruim bekroond met diverse topscores:
    • Jancis Robinson scoort de wijn 17/20 (‘Rewarding’)
    • Robert Parker’s Wine Advocate Magazine geeft 93/100 (‘Exceptional’)
    • James Suckling (Wine Spectator) geeft 92/100 (‘Outstanding’)
    • De Franse wijncriticus Jean-Marc Querin houdt het op 90/100 (‘Excellent
      vin, puissant et raffiné à la fois’)

Domaine Servin – Chablis ‘Les Pargues’

  • 2017
  • 16.95

Druivenras

  • 100% Chardonnay

Omschrijving

  • Frisse, droge witte wijn met een mooie combinatie van expressief krokant fruit en bodem-gerelateerde ziltige mineraliteit die typisch is voor kwalitatieve Chablis wijnen. De betere Chablis wijnen ontlenen hun bijzonder karakter aan de Kimméridgien kalkbodem. De wijngaard ‘Les Pargues’ is mooi gelegen naast de 1re Cru wijngaarden ‘Les Vaillons’ en ‘Montmains’
  • 50 jaar oude wijnstokken
  • Vinificatie in inox cuves
  • Alcoholpercentage: 12,5%
  • Gastronomie: past heel goed bij schaal- en schelpdieren in het algemeen en (omwille van de minerale ziltigheid) bij oesters in het bijzonder. Ook lekker bij tartaar van rauwe vis, Shusi, gegrilde of gebakken vis, maar ook vis met een saus en Oosterse curry gerechten
  • Toekomst: Nu perfect op dronk, maar zal mooi op dronk blijven tot eind 2021
  • Regio: Chablis – Bourgogne

 

 

 

Cantina Di Custoza – Custoza DOC

  • 2018
  • 7.75

Druivenras

  • Originele, uitgebalanceerde blend van 4 autochtone Italiaanse druivenrassen: Friulano, Garganega, Trebbiano Toscano en Cortese

Omschrijving

  • Toegankelijke, aromatische, evenwichtige droge witte wijn van uitstekende prijs-kwaliteit. Uitermate geschikt (als huiswijn) voor dagdagelijkse consumptie
  • De wijn wordt geproduceerd door de 50 jaar oude coöperatieve ‘Cantina di Custoza’, die vandaag 200 wijnbouwers uit de regio tussen Verona en het Gardameer vertegenwoordigt en door (o.a. Decanter, Falstaff en Vinitaly) bestempeld wordt als een absolute referentie binnen de Italiaanse wijnwereld in het algemeen en binnen de regio Veneto in het bijzonder (Door Vinitaly gelauwerd als ‘Best Winery in Veneto’ in 2013 en 2018)
  • Originele, uitgebalanceerde blend van 4 autochtone Italiaanse druivenrassen: Friulano, Garganega, Trebbiano Toscano en Cortese
  • Vinificatie in inox cuves
  • Alcoholpercentage: 12,5%
  • Gastronomie: ideaal als aperitief, maar ook als begeleider van visgerechten in het algemeen: gerookt, gepocheerd, gegrild of gebakken, met een lichte, niet romige saus (op basis van boter, olie of citroen), pastagerechten met vis, zeevruchten, sushi, groentenquiches, salades (zoals bijvoorbeeld mangosalade met garnalen, aardappelsalade met kip en mango, enz.). Breed inzetbare, uitstekende doorschenk- en huiswijn
  • Toekomst: Nu perfect op dronk, bij voorkeur vóór eind 2021 drinken
  • Regio: Sommacampagna – Verona – Veneto
  • Bekroond met een gouden medaille op de ‘Berliner Wein Trophy competitie 2018’

Cantina Di Custoza – Rosso Del Molino IGT

  • 2018
  • 8.30

Druivenras

  • Blend van Cabernet Sauvignon en Merlot

Omschrijving

  • Toegankelijke, soepele, sappige rode wijn van uitstekende prijs-kwaliteit. Uitermate geschikt (als huiswijn) voor dagdagelijkse consumptie
  • De wijn wordt geproduceerd door de 50 jaar oude coöperatieve ‘Cantina di Custoza’, die vandaag 200 wijnbouwers uit de regio tussen Verona en het Gardameer vertegenwoordigt en door (o.a. Decanter, Falstaff en Vinitaly) bestempeld wordt als een absolute referentie binnen de Italiaanse wijnwereld in het algemeen en binnen de regio Veneto in het bijzonder (Door Vinitaly gelauwerd als ‘Best Winery in Veneto’ in 2013 en 2018)
  • Blend van Cabernet Sauvignon en Merlot
  • 18 maanden gerijpt in grote houten foeders
  • Alcoholpercentage: 13%
  • Gastronomie: past zeer goed bij ‘dagelijkse kost’, bij een klassieke BBQ, spareribs, gegrilde worst, gevogelte (zoals geroosterde kip of kalkoenlapjes), maar ook bij rood vlees, pastas, pizzas en tapas/charcuterie
  • Toekomst: Nu perfect op dronk, bij voorkeur vóór eind 2022 drinken
  • Regio: Sommacampagna – Verona – Veneto

Castelo Do Sulco Reserva – Seleçao Dos Enologas – Reserva

  • 2016
  • 7.70

Druivenras

  • Blend van Touriga Nacional, Aragonez (Portugese benaming voor Tempranillo) en Syrah

Omschrijving

  • Evenwichtige, soepele rode wijn met zachte tannines. Deze “Seleçao Dos Enologas” (“Wijnmaker’s Selectie”) is nieuw in het ‘Castelo Do Sulco’ gamma en wordt enkel in topjaren geproduceerd. Met druiven die speciaal door de oenoloog van het domein (Vera Moreira) voor deze wijn worden geselecteerd. Uitstekende prijs-kwaliteit (door het gereputeerde Amerikaanse wijnmagazine ‘Wine Enthusiast’ onderscheiden met een ‘Best Buy’ certificaat)
  • Blend van Touriga Nacional, Aragonez (Portugese benaming voor Tempranillo) en Syrah
  • Gedurende 6 maanden gerijpt in Franse eiken vaten
  • Alcoholpercentage: 13,5%
  • Gastronomie: aanbevolen bij gegrild (runds-, varkens-, lams-) vlees, pluimwild (duif, fazant), stoofschotels (zoals een Marrokaans lamstajine), geroosterde eend, Oosterse (pikant) gekruide gerechten (zoals kip Tikka Masala, pikant rundsvlees, eendencurry)
  • Toekomst: Nu en het komende jaar (2019-2020) perfect op dronk
  • Regio: Lissabon – Portugal
  • De wijn werd door het gereputeerde Amerikaanse tijdschrift ‘Wine Enthusiast’ bekroond met een ‘Best Buy 2019’ certificaat (Nummer 16 in de top 100 van beste ‘blind geproefde’ wijnen onder de 15$) en een score van 90/100. Met als begeleidend commentaar: ‘This generous wine offers flavors of licorice and black fruit. Rich and full of fruit, drink now’

 

Champagne Perrot-Batteux & Filles – Brut Blanc de Blancs – Premier Cru

  • 26.90

Druivenras

  • 100% Chardonnay

Omschrijving

  • Elegante, fruitige Champagne met een romige toets (Uitsluitend gemaakt van druiven afkomstig van de 5ha ‘Premier Cru’ percelen van het kleine, familiale Champagnehuis ‘Perrot-Batteux’). Het betreft een ‘Récoltant-Manipulant’ Champagne, van A tot Z geproduceerd door het domein zelf
  • ‘Brut Sans Année (BSA) assemblage’ van ‘Vins de Réserve’ van verschillende oogstjaren. Het gebruik van deze gerijpte wijnen zorgt ervoor dat de smaak, doorheen en ongeacht de oogstjaren, dezelfde blijft
  • De flessen rijpen minstens 36 maanden (‘la mise sur lattes’) vooraleer ze worden afgewerkt voor verkoop (terwijl wettelijk ‘slechts’ een rijping van minstens 15 maanden is vereist). Hoe langer de rijping op fles, hoe hoger de kwaliteit
  • De ‘liqueur de dosage/expédition’ bevat 8g restsuiker (een ‘Brut’ Champagne bevat niet meer dan 15g restsuiker)
  • Alcoholpercentage: 12%
  • Gastronomie: perfect als aperitief en als feestelijke begeleider van een brunch. Wordt klassiek geassocieerd met kaviaar en zeevruchten zoals oesters, kreeft, garnalen en noordzeekrab
  • Toekomst: nu drinken (Niet langer dan 2 jaar bewaren)
  • Regio: Bergères-les-Vertus – Côtes des Blancs – Champagne
  • Deze cuvée werd bekroond met een gouden medaille op het ‘Concours Mondial de Vins Féminalise – Parijs 2019’ (Een concours waarbij 4541 wijnen blind worden beoordeeld door 510 uitsluitend vrouwelijke wijnprofessionals van over de hele wereld)

Château Pierre-Bise – Anjou – Le Haut De La Garde

  • 2017
  • 14.95

Druivenras

  • 100% Chenin Blanc

Omschrijving

  • Gastronomische, volle, krachtige witte wijn. Mooie balans tussen rijp fruit en frisse zuren. De percelen van ‘Le Haut De La Garde’ situeren zich tegenover de, in de Loire gerenomeerde, wijngaarden ‘La Roche aux Moines’ en ‘La Coulée Serrant’
  • 25 jaar oude wijnstokken
  • Vinificatie in inox cuves
  • Alcoholpercentage: 14%
  • Gastronomie: deze maaltijdwijn past uitstekend bij rijke gevogelte gerechten (kip, kalkoen, fazant, eend) in roomsaus (bijv. champignon roomsaus), paling in de room, Kreeft (à l’armoricaine of gegratineerd), een marbré/terrine van kalfslende en eendenlever, een toast champignon, alsook bij krachtige kazen
  • Toekomst: Nu en de komende jaren perfect op dronk (2019-2021)
  • Regio: Anjou – Loire
  • Opgenomen in de Nederlandse wijngids ‘De 400 beste wijnen onder 25€’ (Na blind tasting van 2211 wijnen door de 3 Master of Wine die Nederland rijk is). Met een absolute topscore van 9,5/10 behoort de wijn tot de top 5 van de gids. De wijn wordt omschreven als : ‘een wijn met veelbelovende rijpe aroma’s van coxappel, reine-claude pruim en honingraat. De charme van deze Chenin schuilt echter ook in zijn levendige smaak met impressies van rijpe perzik, acaciahoning en verveine thee. Gezien zijn ‘Grand Cru’ kaliber’ zal deze wijn ook elke Bourgogne-liefhebber charmeren en ook aan tafel veel kanten uit kunnen’

Domaine Roger Champault – Sancerre Blanc ‘Le Clos Du Roy’

  • 2018
  • 16.25

Druivenras

  • 100% Sauvignon Blanc

Omschrijving

  • Frisse, droge witte wijn met een mooie combinatie van expressief fuit en bodem-gerelateerde mineraliteit (Afkomstig van de kalkhoudende ‘Caillottes’ bodem)
  • 40 jaar oude wijnstokken
  • Vinificatie in inox cuves. De wijn onderging gedurende 6 maanden een ‘élevage sur lies fines’ (opvoeding op gistdroesem), die de wijn extra smaak en structuur geeft
  • Alcoholpercentage: 12,5%
  • Gastronomie: past heel goed bij schaal- en schelpdieren (o.a. oesters), tartaar van rauwe vis, Shusi, Shasimi, gegrilde of gebakken vis, maar ook vis met een saus, gevogelte, blanquette de veau en geitenkaas
  • Toekomst: Nu en de komende 2 jaren perfect op dronk (2019-2021)
  • Regio: Crézancy-en-Sancerre – Loire

 

 

 

 

Famille Cros-Puyol – Les Vignes Rouges – Pays d’Oc IGP

  • 2018
  • 6.30

Druivenras

  • 50% Syrah
  • 20% Grenache
  • 15% Merlot
  • 10% Cabernet Sauvignon
  • 5% Carignan

Omschrijving

  • Soepele, fruitige, vlot drinkende rode ‘Vin de plaisir’. Uitermate geschikt (als huiswijn) voor dagdagelijkse consumptie. Toegankelijk zowel qua smaak als prijs
  • Uitsluitend op inox gevinifieerd
  • Alcoholpercentage: 13%
  • Gastronomie: allround inzetbare doorschenk- en huiswijn, past o.a. heel goed bij gevogelte (zoals kip, kalkoen), charcuterie, tapas, BBQ, varkensvlees en pastagerechten
  • Toekomst: geen bewaarwijn. Nu perfect op dronk
  • Regio: Faugères – Béziers – Languedoc – Frankrijk

Château ‘Moulin Caresse’ – AOC Bergerac Rouge – ‘Magie d’Automne’

  • 2016
  • 9.75

Druivenras

  • 75% Merlot
  • 15% Malbec
  • 5% Cabernet Sauvignon
  • 5% Cabernet Franc

Omschrijving

  • Evenwichtige rode wijn, met mooie rijpe tannines uit de Bergerac streek. Deze wijnregio grenst aan de Bordeaux/Libournais regio. De naam ‘Magie d’Automne’ verwijst overigens naar het tijdstip van de oogst. Een wijn die uitzonderlijk veel kwaliteit geeft voor zijn prijs
  • Klassieke Bordeaux blend : 75% Merlot; 15% Malbec, 5% Cabernet Sauvignon en 5% Cabernet Franc
  • 12 maanden gerijpt (80% in eikenhouten 1 en 2 jaar oude vaten ; 20% in grote houten cuves)
  • Alcoholpercentage: 14,5%
  • Gastronomie: een ideale begeleider van (op de barbecue) gegrild rood rundsvlees (‘Dunne Lende’, ‘Côte à l’Os’, ‘Angus Beef’, ‘Entrecôte’), lamskroon/filet en eend (Confit de Canard)
  • Toekomst: nu reeds mooi op dronk, maar heeft nog een paar jaar te goed (tot 2023)
  • Regio: Pays de Bergerac, appellatie grenzend aan Bordeaux
  • Bekroond met een gouden medaille op het ‘Concours de Bergerac Millésime 2016’

Château ‘Moulin Caresse’ – AOC Montravel Sec – ‘Magie d’Automne’

  • 2018
  • 9.75

Druivenras

  • 80% Sauvignon Blanc
  • 20% Sauvignon Gris

Omschrijving

  • Ronde, droge witte wijn. De naam ‘Magie d’Automne’ verwijst naar het tijdstip van de oogst
  • 80% Sauvignon Blanc ; 20% Sauvignon Gris
  • Gedurende 10 maanden gerijpt in Franse eikenhouten vaten (waarvan 25% nieuwe eik)
  • Alcoholpercentage: 13,5%
  • Gastronomie: veelzijdig inzetbare maaltijdwijn: bij gerookte vis, bij garnaal/kaaskroketten, mosselen in witte wijn, gegrilde zeevruchten (kreeft met kruidenboter, langoustines, gamba’s, mosselen, op de BBQ of onder de gril), gebakken Sint-jacobsvruchten, gegratineerd vispannetje, gegratineerde oesters/mosselen, visgerechten in roomsaus (zoals bijv. paling in de room), gevogelte bereidingen met roomsaus (kip archiduc, vol-au-vent), kalfsblanquette
  • Toekomst: Nu perfect op dronk, maar zal mooi op dronk blijven tot 2021
  • Regio: Montravel (Pays de Bergerac), appellatie grenzend aan Bordeaux