• +32 (0)476 542 908

Domaine Charles Audoin – Bourgogne Aligoté – Vieilles Vignes

  • 2022
  • 21.25

Druivenras

  • 100% Aligoté

Omschrijving

  • Frisse, harmonieuze droge witte wijn met een subtiele houttoets. Uitsluitend gemaakt van bio-gecertificeerde wijnstokken van 90 jaar oude Aligoté. Een AOC Bourgogne Aligoté kan in principe gemaakt zijn van druiven afkomstig uit de brede Bourgogne regio. Deze wijn evenwel, is uitsluitend gemaakt van druiven die geteeld zijn binnen de gemeentelijk appellatie Marsannay-La-Côte. Als dusdanig hebben we hier te maken met een Bourgogne Aligoté van ‘Village’ niveau
  • 100% Aligoté (Aligité is het tweede witte druivenras van Bourgogne. Tot vóór de phylloxera – de druifluis die rond 1900, 70% van de Europese wijngaarden vernietigde – was Aligoté het meest aangeplante druivenras in Bourgogne. Na de phylloxera moest men wijnstokken opnieuw planten en koos men eerder voor Chardonnay en Pinot Noir. Vandaag is het aandeel van de Aligoté nog amper goed voor 6%)
  • 90 (!) jaar oude stokken
  • 8 maanden gerijpt in traditionele ‘foeders’ (oude, grote eikenhouten vaten van 500L)
  • Alcoholpercentage: 12,5%
  • Gastronomie: ideaal als aperitief (in combinatie met verse geitenkaasjes, zalmrolletjes met roomkaas, gougères (kaassoesjes),…) maar ook als begeleider van escargots à la bourguignonne, schaal-en schelpdieren, gefrituurde of gegrilde vis, quiches, allerlei terrines (o.a de klassieke jambon persillé). Ook lekker bij Délice de Bourgogne kaas. Bourgogne Aligoté wijn wordt traditioneel ook gebruikt om, in combinatie met crème de cassis, kir te maken.
  • Toekomst: Nu reeds mooi op dronk (drinken tussen 2024 en 2026)
  • Regio: Bourgogne, Côte de Nuits, Marsannay

 

Domaine Charles Audoin – Marsannay Rosé

  • 2022
  • 25.50

Druivenras

  • 100% Pinot Noir

Omschrijving

  • Elegante, fruitige rosé wijn met een mooie afdronk. De gemeentelijke appellatie Marsannay heeft sinds 1930 een lange reputatie en traditie inzake het maken van rosé wijn. Het is de enige appellatie in Bourgogne die zowel rode, witte als rosé wijn mag produceren. Heel wat wijnboeren in Marsannay opteren er – omwille van de grote wereldwijde vraag naar rode Bourgogne – evenwel meer en meer voor om hun Pinot Noir druiven enkel voor rode wijn te gebruiken. Komt daarbij dat het moeilijk is om een rosé te verkopen aan de prijs van een rode Bourgogne. Cyril Audoin heeft er desalniettemin voor gekozen om de traditie in ere te houden, en een unieke, gastronomische Marsannay rosé wijn te blijven maken, die zich onderscheid van de veelheid aan terras-rosé’s
  • Rosé de pressurage, gevinifieerd in inox cuves
  • Alcoholpercentage: 12,5%
  • Gastronomie: deze veelzijdige maaltijdwijn past uitstekend bij een zomerse barbecue en zomerse salades, maar ook bij fijne charcuterie, eendenborst met sinaasappel, krab, delicate vis (zoals rode mulfilet), vegetarische gerechten, pikante Oosterse keuken en paella
  • Toekomst: Nu perfect op dronk (tot 2025)
  • Regio: Marsannay-La-Côte – Côte De Nuits – Bourgogne – Frankrijk
  • Volgens Robert Parker’s Wine Advocate Magazine is Domein Charles Audoin een onbetwiste referentie en gevestigde waarde binnen de ‘Côte de Nuits’ regio : ”This domaine continues to belong on any short list of the Côte de Nuits’s finest value”
  • Wijncriticus James Suckling (Wine Spectator) geeft de wijn een score van 92/100, met als commentaar: “This youthful rosé Burgundy has stacks of nectarine and peach with just a touch of fresh cranberry aroma. Medium-bodied and properly dry it has spot-on balance of fruit and lively acidity with a touch of spice at the very straight finish. Made from all this producer’s young vineyards. Makes you wonder why other producers don’t do the same! Drink now

Di Giovanna – ‘Vurria’ Nerello Mascalese – Sicilia DOC

  • 2021
  • 15.90

Druivenras

  • 100% Nerollo Mascalese

Omschrijving

  • Elegante terroir wijn met mooie fraîcheur, finesse en (vulkanische) bodem-gerelateerde mineraliteit. Een aanrader voor liefhebbers van Pinot Noir en Nebbiolo. De Siciliaans-autochtone Nerello Mascalese druif combineert immers de fruitige elegantie van Pinot Noir met de kracht van Nebbiolo. Deze 100% Nerollo Mascalese is weliswaar minder tanninerijk dan een Nebbiolo monocépage wijn, maar anderzijds krachtiger dan een Pinot Noir. Zeker het ontdekken waard.
  • 100% Nerollo Mascalese (Dit uniek druivenras wordt bijna uitsluitend geteeld in Sicilië, voornamelijk op de flanken van de Etna)
  • 18 maanden gerijpt inox cuves
  • Alcoholpercentage: 12,5%
  • Gastronomie: past uitstekend bij aardse gerechten op basis van producten zoals paddenstoelen en/of truffel (o.a. pizza al funghi, pizza met ham en champignons, pasta/risotto met paddenstoelen/truffel/bloemkool, toast champignon), maar ook bij pasta’s/pizza’s op basis van tomaten, bij vegetarische gerechten (zoals een Melanzane alla parmigiana), bij gevogelte (kip, kalkoen), gegrilde tonijn en fijne charcuterie
  • Toekomst: Nu perfect op dronk, maar met bewaarpotentieel (tot 2026)
  • Regio: Sambuca di Sicilia – Sicilië – Italië

Strandveld Vineyards – Syrah

  • 2019
  • 17.75

Druivenras

  • 95% Syrah
  • 5% Viognier

Omschrijving

  • Volle, houtgerijpte rode wijn met mooi versmolten tannines. Het eikenhout en uitbundig fruit zijn indrukwekkend mooi in balans
  • De wijn heeft 20 maanden gerijpt in eiken vaten, waarvan 35% in nieuwe Franse eik
  • Alcoholpercentage: 14%
  • Gastronomie: past uitstekend bij gegrild rood vlees, Osso Bucco, stoofpotjes van wild, lamsbout en lamskroon met mediterrane groenten/kruiden/ratatouille
  • Toekomst: nu reeds mooi op dronk, maar met bewaarpotentieel (tot 2028)
  • Regio: Elim – Cape Agulhas – Cape South Coast – Westkaap – Zuid-Afrika
  • De jaargang 2019 van deze topwijn wordt overladen met lovende recensies, scores en awards:
    • Master of Wine Tim Atkin geeft een uitstekende score van 94/100
    • Het Zuid-Afrikaanse wijnmagazine ‘Winemag.co.za’ geeft een score van 93/100
    • Het Zuid-Afrikaanse wijnmagazine ‘Platter’s Guide 2022’ geeft een ‘outstanding’ 4 ½ Stars score
    • Jancis Robinson geeft de wijn een mooie score van 16/20 en omschrijft de wijn als: “35% new oak and 20 months in barrel.Dark crimson. Very sweet with the flavours of a fruit pastille. Some ocean-air breezes in on the finish”
    • Wijnmagazine ‘Decanter’ geeft een score van 90/100 en omschrijft de wijn als: “Generously fragrant with plummy red fruit, charry-oak over sweet spice, and a rounded chocolate-toned dark fruit flavour finish”
    • Bekroond met een Double Gold Award, zowel op de ‘Veritas Wine Awards’ competitie 2021 (Het grootste en oudste wijnconcours van Zuid-Afrika) als op ‘The Michelangelo International Wine and Spirits Awards’ competitie 2021

 

Alvi’s Drift – Signature Pinotage

  • 2021
  • 8.50

Druivenras

  • 100% Pinotage

Omschrijving

  • Vol fruitige, vlot drinkende rode wijn met mooi versmolten, zachte tannines. Mooi Pinotage getypeerd. In Zuid-Afrika, 3 jaar op rij gelauwerd omwille van zijn uitstekende ‘prijs-kwaliteit‘ (Double Gold Award op de ‘Gold Wine Awards’ competities van 2021, 2022 en 2023, een wedstrijd voorbehouden voor Zuid-Afrikaanse wijnen onder de 10€)
  • 100% Pinotage (Deze druif is de nationale trots van de Zuid-Afrikaanse wijnwereld. Het is een kruising van Pinot Noir en Cinsault, ontwikkeld aan de Universiteit van Stellenbosch)
  • De wijn heeft 2 maanden gerijpt in Franse en Amerikaanse eiken vaten
  • Alcoholpercentage: 13,5%
  • Gastronomie: past heel goed bij wildpaté (met chutney/uienconfituur), eend (gerookte eendenborst, eendencurry), gehaktbrood met krieken, pikante gegrilde worst, bloedworst, pikante/zoet-zure Aziatische bereidingen, gebakken aubergines, moussaka, gegrilde groenten, pastagerechten (zoals bijvoorbeeld Alfredo pasta) en oude kazen
  • Toekomst: nu mooi op dronk
  • Regio: Worchester – Westkaap – Zuid-Afrika
  • De wijn werd onderscheiden met:
    • Een Gold ‘Excellent Value’ Award op de ‘Gold Wine Awards’ competitie, zowel in 2021, 2022 als 2023
    • Een Grand Gold Certificate Of Excellence met een score van 93+/100 (South African Wine Index 2021-2022-2023)

Lagar del Rey – Verdejo – D.O. Rueda

  • 2022
  • 8.50

Druivenras

  • 100% Verdejo

Omschrijving

  • Toegankelijke, volfruitige witte wijn, met een mooie afdronk
  • 100% Verdejo (Het belangrijkste witte druivenras van het wijngebied Rueda)
  • 60-90 jaar oude wijnstokken
  • Gedurende 4 maanden gevinifieerd in inox cuves ‘sur lies’ (opvoeding op gistdroesem die de wijn extra smaak, structuur en romigheid geeft). 3% werd apart gefermenteerd in Franse eiken vaten
  • Alcoholpercentage: 13,5%
  • Gastronomie: smaakt perfect bij zeevruchten, ceviche (rauwe vis, zoals zalm en langoustines, gemarineerd met citroen of limoen), gegrilde/gefrituurde vis, pasta (pasta ‘vongole’ of ‘frutti di mare’) en salades (zoals een salade met avocado en garnalen of een slaatje met gerookte zalm, geitenkaas en appel). Ook lekker bij bouillabaisse met rouille
  • Toekomst: Geen bewaarwijn, bij voorkeur vóór eind 2025 drinken
  • Regio: Nava del Rey – Rueda – Castilla y Leon
  • Wijncriticus James Suckling (Wine Spectator) geeft een score van 91/100 en omschrijft de wijn als: ”Fine herbs and a hint of seashell on the nose with green apples, lime and some white stone fruit. Round and medium- to full-bodied on the palate with good mid-palate intensity and fresh acidity, followed by a subtle, minerally attractive finish”

Château Guéry – “Magnifique” – Minervois-La-Livinière AOP

  • 2020
  • 22.90

Druivenras

  • 50% Syrah
  • 50% Grenache

Omschrijving

  • Genereuze, volle, kruidige rode wijn met mooi versmolten fluwelen tannines. Afkomstig van een klein perceel binnen de prestigieuze appellatie ‘Cru-La-Livinière’ (Sinds 1999 de eerste appellatie binnen de Languedoc die als cru wordt erkend. Een cru is een afgebakend wijngebied dat betere oogsten/cru’s opbrengt)
  • De wijn rijpt gedurende 18 maanden in Franse eikenhouten vaten
  • Alcoholpercentage: 14,5%
  • Gastronomie: de wijn past uitstekend bij grillades (zoals een Côte à l’Os), gegrilde groenten, lamsbout, lamskroon met mediterrane groenten/kruiden/ratatouille, kruidige stoofpotjes (zoals Boeuf Bourguignon, Daube de boeuf à la Provençale, Chili con carne) en wildragout
  • Toekomst: Een wijn met bewaarpotentieel (tot 2028)
  • Regio: Azille – Minervois – Languedoc – Frankrijk
  • Bekroond met een Gouden medaille op de Gilbert&Gaillard International Challenge competitie 2023 met als commentaar: Robe très sombre, reflets violines. Nez engageant de fruits noirs (cassis, mûre), touches de poivre blanc et de vanille. Attaque en bouche fruitée, conforme au nez, notes boisées. Finale sur la fraîcheur des épices. A boire sur une viande rouge grillée

Stellenrust Estate – Kleine Rust – Chenin Blanc-Sauvignon Blanc

  • 2023
  • 7.50

Druivenras

  • 84% Chenin Blanc
  • 16% Sauvignon Blanc

Omschrijving

  • Toegankelijke, exotisch-fruitige, frisse droge witte wijn. Budget-vriendelijke instapwijn van het domein, die heel veel waar voor zijn geld biedt
  • 84% Chenin Blanc ; 16% Sauvignon Blanc (De Sauvignon Blanc voegt extra frisheid toe aan het exotische fruit van de Chenin Blanc)
  • Vinificatie in inox cuves, geen houtlagering. De wijn onderging gedurende 3 maanden een opvoeding op gistdroesem, die de wijn extra smaak en structuur geeft
  • Alcoholpercentage: 13%
  • Gastronomie: breed inzetbare, uitstekende doorschenk- en huiswijn. Ideaal als aperitief, maar ook als begeleider van gegrilde vis, pastagerechten met vis, zeevruchten, frisse salades (bijvoorbeeld een klassieke Ceasar Salad of een salade met mango, avocado en gerookte kip/eendenbost/garnalen)
  • Toekomst: geen bewaarwijn, nu perfect op dronk
  • Regio: Stellenbosch – Westkaap – Zuid-Afrika
  • Stellenrust Estate is een ‘Fairtrade certified’ familiebedrijf, dat zich engageert om haar werknemers een goede leef- en werksituatie en eerlijke verloning te bezorgen

40 – Nero di Troia – Puglia IGP

  • 2022
  • 7.90

Druivenras

  • 100% Nero di Troia

Omschrijving

  • Ronde, soepele rode wijn boordevol rijp fruit. De ‘40’ verwijst naar de ouderdom van de wijnstokken. Een wijn die heel veel waar voor zijn geld biedt
  • 100% Nero di Troia (ook ‘Uva di Troia’ genoemd). Dit autochtone druivenras komt bijna uitsluitend voor in Puglia
  • 40 jaar oude stokken
  • De wijn heeft 5 maanden gerijpt in inox, gevolgd door 3 maanden rijping op fles
  • Alcoholpercentage: 13%
  • Gastronomie: aanbevolen bij gegrild (runds-, varkens-, lams-) vlees, stoofschotels (zoals een Marrokaans lamstajine), geroosterde eend, Oosterse (pikant) gekruide gerechten (zoals pikant rundsvlees, eendencurry), kruidige pastagerechten, maar ook bij charcuterie (zoals eendenmousse, proscuitto, pancetta, coppa, truffelsalami) en oude, gerijpte harde kazen
  • Toekomst: nu mooi op dronk, maar heeft nog bewaarcapaciteit (2026)
  • Regio: Fasano (tussen Bari en Brindisi) – Puglia