Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/w14457wi/public_html/wp-includes/pomo/translations.php on line 208

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/w14457wi/public_html/wp-includes/pomo/translations.php on line 208

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/w14457wi/public_html/wp-includes/pomo/translations.php on line 208

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/w14457wi/public_html/wp-includes/pomo/translations.php on line 208
Domaine Sophie Cinier - Mâcon-Villages AOC - Le Clos - Wijnhuis Laureyns
  • +32 (0)476 542 908

Domaine Sophie Cinier – Mâcon-Villages AOC – Le Clos

  • 2022
  • 21.60

Druivenras

  • 100% Chardonnay

Omschrijving

  • Frisse, elegante droge witte wijn afkomstig van een piepklein domein in het zuiden van Bourgogne. De 3,5 ha wijngaarden situeren zich in en rond de gemeente Fuissé. De gepassioneerde wijnmaakster/oenologe Sophie Cinier maakt er schitterende, loepzuivere Chardonnay’s. Deze wijn is afkomstig van één enkel perceel, dat luistert naar de naam “Le Clos” (een verwijzing naar het feit dat het een ommuurd perceel betreft)
  • 40 jaar oude stokken
  • Vinificatie in inox cuves, geen houtlagering. De wijn onderging gedurende 8 maanden een ‘élevage sur lies fines’ (opvoeding op gistdroesem), die de wijn extra smaak en structuur geeft
  • Alcoholpercentage: 11,9 %
  • Gastronomie: past heel goed bij tartaar van rauwe vis (zoals een tartaar van zalm), Sushi, gegrilde of gebakken vis en bij kazen zoals een jonge Comté of Tomme de Savoie. Sophie raadt de wijn ook aan bij ‘jonge haan in zoutkorst’
  • Toekomst: Geen bewaarwijn, wordt best gedronken voor eind 2028
  • Regio: Mâconnais – Bourgogne – Frankrijk
  • De gerenommeerde wijncritica Jancis Robinson laat zich – met een score van 16/20 – heel lovend uit over deze wijn: “Tank-fermented. Eight months on fine lees. Intense, almost oily citrus on the nose. Stony/peppery complexity in such a young wine. Chewy/creamy texture, full-flavoured, with moderate but sufficient acidity, the leesy texture adding to the freshness” 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *