Frisse, ronde, biologische mousserende wijn gemaakt volgens de ‘méthode traditionnelle’ waarop ook Champagne wordt gevinifieerd (vroeger ook wel méthode Champenoise genoemd). De indicatie ‘Organic’ verwijs naar het biologisch karakter van de wijn
Deze Cava rijpt 12 maanden (‘la mise sur lattes’), iets langer dan het minimum van 9 maanden dat vereist is om het Cava label te mogen dragen (Ter vergelijking: voor een Champagne Brut Sans Année (BSA) is minimum 15 maanden ‘mise sur lattes’ vereist en voor een Champagne Millesimé is dat 36 maanden)
Alcoholpercentage: 11,5%
Gastronomie: als aperitief, als begeleider van Sushi, een zalmcarpaccio, oesters en voorgerechten op basis van zeevruchten,
Toekomst: nu drinken (Best niet langer dan 1 jaar bewaren)
Regio: Catalunya – Penedès – Spanje
Door het gereputeerde Amerikaanse tijdschrift ‘Wine Enthusiast’ bekroond met een ‘Best Buy’ certificaat (Top 100 van wijnen met de beste prijs-kwaliteit ratio in 2020 / Top 5 van beste schuimwijnen onder de 15 dollar/12,50€) en omschreven als: “Airy aromas are light and suggest pear and cider. This organic brut nature is lively and round in shape. Briny nectarine and green melon flavors finish mild and dry”