Volfruitige, vlot drinkende rode wijn met mooi versmolten, zachte tannines en een subtiele houttoets
100% Pinotage (Deze druif is de nationale trots van de Zuid-Afrikaanse wijnwereld. Het is een kruising van Pinot Noir en Cinsault, ontwikkeld aan de Universiteit van Stellenbosch)
55 jaar oude wijnstokken
De wijn heeft 12 maanden gerijpt in Franse eiken vaten (waarvan 30% in nieuwe eik)
Alcoholpercentage: 15%
Gastronomie: past heel goed bij wildpaté (met chutney/uienconfituur), wildgerechten met fruit (zoals gebraden eend met frambozensaus, hindefilet met veenbessen), gehaktbrood met krieken, BBQ, pikante worst, kruidige Aziatische bereidingen (zoals Thaise groene curry’s), gebakken aubergines, moussaka, pizza en pastagerechten op basis van tomaten
Toekomst: nu reeds mooi op dronk maar met bewaarpotentieel (tot 2029)
Regio: Stellenbosch – Westkaap – Zuid-Afrika
De jaargang 2020 van deze wijn wordt bekroond met uitstekende scores:
Het Zuid-Afrikaanse wijnmagazine ‘Platter’s Guide 2022’ geeft een ‘4 ½ Stars’ score van 93/100
Master of Wine Tim Atkin geeft een score van 92/100
Op het International Wine Challenge (IWC) concours in Londen (2023) kreeg de wijn een score van 90/100 met als commentaar: “Black cherry, blackcurrant and floral notes, fresh palate and intense fruit, great wine, with elegance and poise”