Frisse mousserende wijn gemaakt volgens de ‘méthode traditionnelle’ waarop ook Champagne wordt gevinifieerd (vroeger ook wel méthode Champenoise genoemd). Zacht en rond van smaak
Deze Cava rijpt 12 maanden (‘la mise sur lattes’), iets langer dan het minimum van 9 maanden dat vereist is om het Cava label te mogen dragen (Ter vergelijking: voor een Champagne Brut Sans Année (BSA) is minimum 15 maanden ‘mise sur lattes’ vereist en voor een Champagne Millesimé is dat 36 maanden)
Alcoholpercentage: 11,5%
Gastronomie: als aperitief of als begeleider van Sushi en voorgerechten op basis van zeevruchten. Een goed glas Cava, ideaal voor feesten en recepties
Toekomst: nu drinken (Best niet langer dan 1 jaar bewaren)
Regio: Catalunya – Spanje
Wijncritica Jancis Robinson, geeft de wijn een mooie socre van 16,5/20 met als begeleidend commentaar: “40% Macabeo, 30% Xarello, 30% Parellada. 12 months on lees. Dosage 10 g/l. Autolytic and full, orange and citrus fruit. Good definition, good length. Herby type of finish”