• +32 (0)476 542 908

Cava Masia Bou Brut

  • 10.95

Druivenras

  • 30% Xarel.lo
  • 40% Macabeo (Viura)
  • 30% Parellada

Omschrijving

  • Frisse mousserende wijn gemaakt volgens de ‘méthode traditionnelle’ waarop ook Champagne wordt gevinifieerd (vroeger ook wel méthode Champenoise genoemd). Zacht en rond van smaak
  • Deze Cava rijpt 12 maanden (‘la mise sur lattes’), iets langer dan het minimum van 9 maanden dat vereist is om het Cava label te mogen dragen (Ter vergelijking: voor een Champagne Brut Sans Année (BSA) is minimum 15 maanden ‘mise sur lattes’ vereist en voor een Champagne Millesimé is dat 36 maanden)
  • Alcoholpercentage: 11,5%
  • Gastronomie: als aperitief of als begeleider van Sushi en voorgerechten op basis van zeevruchten. Een goed glas Cava, ideaal voor feesten en recepties
  • Toekomst: nu drinken (Best niet langer dan 1 jaar bewaren)
  • Regio: Catalunya – Spanje
  • Wijncritica Jancis Robinson, geeft de wijn een mooie socre van 16,5/20 met als begeleidend commentaar: 40% Macabeo, 30% Xarello, 30% Parellada. 12 months on lees. Dosage 10 g/l. Autolytic and full, orange and citrus fruit. Good definition, good length. Herby type of finish”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *