Frisse, mousserende rosé wijn, gemaakt volgens de ‘méthode traditionnelle’ waarop ook Champagne wordt gevinifieerd (vroeger ook wel méthode Champenoise genoemd). Zacht en rond van smaak met frisse aroma’s van aardbei en frambozen
100% Trepat (Autochtoon Catalaans druivenras)
Deze Cava rijpt 12 maanden (‘la mise sur lattes’), iets langer dan het minimum van 9 maanden dat vereist is om het Cava label te mogen dragen (Ter vergelijking: voor een Champagne Brut Sans Année (BSA) is minimum 15 maanden ‘mise sur lattes’ vereist en voor een Champagne Millesimé is dat 36 maanden)
De ‘liqueur de dosage/expédition’ bevat 12g restsuiker (een ‘Brut’ Cava bevat niet meer dan 15g restsuiker)
Alcoholpercentage: 11,5%
Gastronomie: als zomers aperitief, ideaal voor feesten en recepties (serveertip: voeg een framboos toe in het glas) of als begeleider van voorgerechten op basis van vis (carpaccio of tartaar van zalm, zalmquiche) en zeevruchten (garnalencocktail met cocktailsaus), desserts op basis van rood fruit (aardbeientaart)
Toekomst: nu drinken (best niet langer dan 1 jaar bewaren)
Regio: Catalunya – Spanje
Wijncritica Jancis Robinson geeft deze cava een mooie score van 16/20, met als begeleidend commentaar: “100% Trepat. 12 months on lees. Dosage 12 g/l. Silckly, processed fruit aromas on the nose, but more genuine raspberry on the palate. Not so complex as the white (Masia Bou Brut), reliant on primary fruit as it is”