Fijne, harmonieuze, droge mousserende wijn gemaakt volgens de ‘méthode traditionnelle’ waarop ook Champagne wordt gevinifieerd (vroeger ook wel méthode Champenoise genoemd). Zacht en rond van smaak. Deze schuimwijn wordt geproduceerd door het West-Vlaamse domein ‘Entre-Deux-Monts’. Entre-Deux-Monts betekent letterlijk ‘tussen twee bergen’ en verwijst naar de ligging van het wijndomein tussen de Rodeberg en de Zwarteberg, in het dorp Westouter (een deelgemeente van de gemeente Heuvelland). De naam van deze schuimwijn verwijst naar die van de gepassioneerde wijnmaker/eigenaar Martin Bacquaert en naar de Champagne Bacquaert die tot 10 jaar geleden werd geproduceerd in Damery (nabij Epernay) door de Franse tak van de familie.
Klassieke ‘Champagne’ blend: 90% Chardonnay en 10% Pinot Noir. 30% van de blend is gelagerd op Franse en Amerikaanse eik
De wijn is – naar het voorbeeld waarop in Champagne een Brut Sans Année (BSA) wordt gemaakt – samengesteld uit basiswijnen van diverse oogstjaren. Deze schuimwijn rijpt 30 maanden op fles (‘la mise sur lattes’). Ter vergelijking: voor een Champagne Brut Sans Année (BSA) is minimum 15 maanden ‘mise sur lattes’ vereist.
Alcoholpercentage: 12,5%
Gastronomie: als aperitief of als begeleider van schaaldieren, zeevruchten en koude visgerechten
Toekomst: de wijn werd gemaakt van de oogst van 2021 en gedegorgeerd/gebottled maart 2023. Wordt dus best gedronken vóór maart 2026
Regio: Westouter – Heuvelland – België
Bekroond met :
Een gouden medaille op het concours ‘beste Belgische wijn van het jaar 2021’ georganiseerd door de Vereniging Vlaamse Sommeliers
Een gouden medaille op het Concours Mondial De Bruxelles 2022
Een zilveren medaille op het concours ‘beste Belgische wijn van het jaar 2024’ georganiseerd door de Vereniging Vlaamse Sommeliers