Barbeito – Madeira Collection – NR 3 – Reserve Malvasia (50cl)
Druivenras
- Blend van hoofdzakelijk Malvasia, aangevuld met Verdelho
Omschrijving
- Zoete (met brandewijn) versterkte, dessertwijn afkomstig van het eiland Madeira. De zoetheid wordt ondersteund door mooie, levendige zuren. Madeirawijn is (in tegenstelling tot bijvoorbeeld Portwijn) een van de meest onbekende/miskende wijnen ter wereld. Terwijl kenners de Madeirawijnen juist tot de beste, meest verfijnde ter wereld rekenen!
- Blend van hoofdzakelijk Malvasia, aangevuld met Verdelho
- De wijn werd gedurende 25 jaar ‘gemaderiseerd’ (oxidatief opgevoed) op Franse eikenhouten vaten, ook ‘Canteiros’ genoemd (‘oxidatieve opvoeding’ = tijdens de rijping na de gisting wordt zuurstofcontact toegelaten). Hierdoor krijgt de wijn een amberkleur en typische aroma’s van noten
- Gastronomie: deze wijn combineert uitstekend met chocolade-cakes/desserts, crème brulée, petit fours, appelcake, foie-gras, en kazen (Blauwschimmelkaas, oude kaas, notenkaas). Ook heel lekker als digestief. Wordt best geschonken op 13°-16°
- Toekomst: De wijn is drinkklaar maar kan – ongeopend – gerust nog 10 jaar bewaard worden (2035). Maar ook geopend en bewaard in de koelkast, blijft de wijn nog verschillende maanden lekker. Wordt best rechtopstaand bewaard
- Regio: Madeira – Portugal