• +32 (0)476 542 908

Cava Bujonis Reserva Brut

  • 14.25

Druivenras

  • 42% Parellada
  • 27% Macabeo (Viura)
  • 24% Xarel.lo
  • 7% Chardonnay

Omschrijving

  • Frisse mousserende wijn gemaakt volgens de ‘méthode traditionnelle’ waarop ook Champagne wordt gevinifieerd (vroeger ook wel méthode Champenoise genoemd). Zacht, rond en heel vineus
  • Wijnstokken zijn tussen 23 en 36 jaar oud
  • Deze Cava rijpt 18 maanden (‘la mise sur lattes’), dubbel zo lang dan het minimum van 9 maanden dat vereist is om het Cava label te mogen dragen (Ter vergelijking: voor een Champagne Brut Sans Année (BSA) is minimum 15 maanden ‘mise sur lattes’ vereist en voor een Champagne Millesimé is dat 36 maanden)
  • De ‘liqueur de dosage/expédition’ bevat 8,0 g restsuiker (een ‘Brut’ Cava bevat niet meer dan 15,0 g restsuiker)
  • Alcoholpercentage: 11,5%
  • Gastronomie: als aperitief of als begeleider van een brunch, van Sushi, tartaar van zalm en voorgerechten op basis van zeevruchten
  • Toekomst: nu drinken (Best niet langer dan 1 jaar bewaren)
  • Regio: Catalunya – Spanje

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *