Frisse mousserende wijn gemaakt volgens de ‘méthode traditionnelle’ waarop ook Champagne wordt gevinifieerd (vroeger ook wel méthode Champenoise genoemd). Zacht, rond en heel vineus
Wijnstokken zijn tussen 23 en 36 jaar oud
Deze Cava rijpt 18 maanden (‘la mise sur lattes’), dubbel zo lang dan het minimum van 9 maanden dat vereist is om het Cava label te mogen dragen (Ter vergelijking: voor een Champagne Brut Sans Année (BSA) is minimum 15 maanden ‘mise sur lattes’ vereist en voor een Champagne Millesimé is dat 36 maanden)
De ‘liqueur de dosage/expédition’ bevat 8,0 g restsuiker (een ‘Brut’ Cava bevat niet meer dan 15,0 g restsuiker)
Alcoholpercentage: 11,5%
Gastronomie: als aperitief of als begeleider van een brunch, van Sushi, tartaar van zalm en voorgerechten op basis van zeevruchten
Toekomst: nu drinken (Best niet langer dan 1 jaar bewaren)