Zachte, fruitige, toegankelijke Champagne met een mooie rondeur, die perfect in balans is met fijne zuren. Zonder meer betaalbare topklasse !
‘Brut Sans Année (BSA) assemblage’ van ‘Vins de Réserve’ van verschillende oogstjaren. Het gebruik van deze gerijpte wijnen zorgt ervoor dat de smaak doorheen en ongeacht de oogstjaren dezelfde blijft
De flessen rijpen 24 maanden (‘la mise sur lattes’) vooraleer ze worden afgewerkt voor verkoop (terwijl wettelijk ‘slechts’ een rijping van minstens 15 maanden is vereist). Hoe langer de rijping op fles, hoe hoger de kwaliteit.
De ‘liqueur de dosage/expédition’ bevat 9g restsuiker (een ‘Brut’ Champagne bevat niet meer dan 15g restsuiker)
Alcoholpercentage: 12%
Gastronomie: ideaal als aperitief en als feestelijke begeleider van een brunch. Wordt klassiek geassocieerd met kaviaar, oesters, kreeft, garnalen, noordzeekrab, sint-jacobsvruchten en gerookte zalm (bijv. roerei met zalm)
Toekomst: Nadat een Champagnefles (na dégorgement) met een definitieve, champignonvormige champagnekurk wordt afgesloten, blijft de inhoud gemiddeld nog 3 jaar goed. Deze Champagne vermeldt, uitzonderlijk, de datum van dégorgement (in dit geval 01/2024) waardoor we als consument weten dat we de fles best consumeren vóór januari 2027!
Regio: Passy-Grigny, Vallée de la Marne, Champagne
Deze cuvée werd bekroond met tal van onderscheidingen:
een gouden medaille, zowel op het Concours Mondial de Bruxelles 2016, als op het Concours Générale Agricole 2016 ;
90/100 in de Spaanse Champagnegids ‘Guia Melendo del Champagne’ ;
17/20 en ‘ontdekking van het jaar 2015’ in het Europees-Zwitserse wijnmagazine Vinum ;
beste Champagne op de Nederlandse markt onder de 30€ (De Telegraaf 2014) ;
het Nederlandse wijnmagazine ‘Perswijn’ nam deze Champagne (in 2016) op in haar selectie van 10 beste Champagnes onder de 50€ voor de feestdagen ;