Toegankelijke, exotisch-fruitige, mondvullende droge witte wijn. Schoolvoorbeeld van een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc. Uitstekende ‘prijs-kwaliteit‘
Vinificatie in inox cuves, geen houtlagering. De wijn onderging gedurende 5 maanden een ‘élevage sur lies’ (opvoeding op gistdroesem), die de wijn extra smaak en structuur geeft
Alcoholpercentage: 13,5%
Gastronomie: ideale begeleider van allerlei visgerechten: gerookt, gepocheerd, gegrild of gebakken, pastagerechten met vis, een koude visschotel, zalm belle vue, tomaat-garnaal, zeevruchten in het algemeen, gegratineerde oesters/mosselen, visgratin, visgerechten met roomsaus (zoals Sint-Jacobsvruchten in een curry roomsaus, paling in de room), garnaal/kaaskroketten, gegrild wit vlees, salades (bijvoorbeeld met gerookte eendenborst of met gamba’s of met kip en avocado)
Toekomst: nu reeds mooi op dronk, maar kan gerust nog een paar jaar ouderen (tot 2027)
Regio: Worcester – Westkaap – Zuid-Afrika
De wijn werd in Zuid-Afrika rijkelijk onderscheiden met:
Een Gold Award op de ‘Veritas Wine Awards’ competitie 2024 (Het grootste en oudste wijnconcours van Zuid-Afrika)
Een Gold Award op de ‘Ultra Value Wine Challenge’ competitie 2024 (wedstrijd voorbehouden voor Zuid-Afrikaanse wijnen onder de 10€)
Een Gold award op de ‘Lumo Awards’ competitie 2024 (De enige compititie in Zuid-Afrika waarbij de jury uitsluitend uit vrouwen bestaat)
Een Grand Gold score van 93+/100 in de SAWi (South African Wine index) Fine Wine Guide